Türkiye'deki tek 60 yıllık avukat Büyükkeçeci plaketini Feyzioğlu'ndan aldı

Kayseri Barosu tarafından düzenlenen program ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın da katıldığı avukatlık mesleğindeki 40, 50 ve 60'ıncı yıllarını dolduran emektar avukatlara plaketleri verildi. Plaket alan emektar avukatlar arasında Kayserili Nuri Büyükkeçeci'nin ise Türkiye'de avukatlık mesleğinde 60 yılını dolduran tek avukat olduğu öğrenildi.

Türkiye'deki tek 60 yıllık avukat Büyükkeçeci plaketini Feyzioğlu'ndan aldı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından takdim edilen plaketleri alan emektar avukatlar içerisinde ilk plaketi alan meslekte 60’ıncı yılını dolduran Nuri Büyükkeçeci, ailesi ve avukatlık mesleğine yeni başlayan torunu ile katıldığı plaket töreninde yeniden cübbesini giyerek plaketini Başkan Feyzioğlu’ndan aldı. 
 
BÜYÜKKEÇECİ; “3-5 KURUŞ İÇİN KENDİNİ KAYBETMEMELİ”
 
Plaket töreninde kısaca görüşlerini aldığımız ve yeni avukatlara tavsiyelerini öğrendiğimiz Büyükkeçeci, mesleğe yeni başlayan avukatlara doğruluğu, hakkaniyeti, hukuka ve kanunlara riayeti tavsiye ederken; “Erken kalkan yol alır derlerya. Meslek hayatımda daima adliyenin ilk kapısını açan ben olurdum. Buna dikkat etsinler. Diğer taraftan avukat her şeyden önce şahsiyetine, onuruna dikkat etmelidir. 3-5 kuruş için kendini kaybetmemeli, adaletten, haktan, hukuktan şaşmamalıdır” ifadelerinde bulundu.
 
FEYZİOĞLU’NDAN ‘MİLLİ’ VURGU
 
Düzenlenen plaket töreninde Başkan Feyzioğlu, milli olmanın her şeyden öncelikli öneme sahip olduğunu ifade ederek şunları kaydetti; “Milli davanın neferleriyiz. En önemli şey milli olmaktır. Kendimizi pek süslü sıfatlarla ifade edebiliriz. Sosyal demokrat, milliyetçi, muhafazakar ne dersek diyelim, milli olmadığımız sürece, bu vatan için yüreğimiz çarpmadığı sürece bu sıfatların 3 kuruşluk değeri yoktur. Önce vatan. En vatansever görevini en iyi yapandır. Biz görevimizi en iyi yapmanın aşkı ile çalışıyoruz, bunu da sizlerden öğrendik, buna da layık olmaya çalışıyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Büyüklerimizi başımızdan hiç eksik etmesin.” HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ