Türkiye'de ilk olacak

Türkiye'de ilk kez Kayseri Tabip Odası bünyesinde bir 'aşı kurulu' oluşturulacak. Aşı kurulu hem bilgi kirliliğinin önüne geçecek hem de aşı uygulaması süreciyle ilgili halkı bilgilendirecek.

Türkiye'de ilk olacak

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlhan Şahin, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye'de ilk kez Kayseri Tabip Odası bünyesinde bir 'aşı kurulu' oluşturacaklarını söyledi.

"PLANLAMA DOĞRU İLERLİYOR"

Life TV'de katıldığı Bağzı Konular programında, Kovid-19 aşısıyla ilgili bilgiler veren Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlhan Şahin, ülkede Kovid-19 aşısı sürecinin planlama geç yapılmış olmakla birlikte halihazırda titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Şu anda Çin'den getirilen Kovid-19 aşılarının 14 günlük deneme testi süresinin ardından, riskli gruplar ile sağlık çalışanlarını öncelemek kaydıyla uygulanmasına başlanacağını belirten Şahin, hekimler olarak bu şekildeki planlamayı doğru bulduklarını dile getirdi.

NİTELİKLİ BİLİM İNSANLARINDAN OLUŞACAK

Kovid-19 aşısıyla ilgili bilgi kirliliğinin çok yaygın olması ve uygulamadaki süreçlerle alakalı adaletsizlikler olabileceğinin düşünülmesinden dolayı, Kayseri Tabip Odası olarak, bir 'aşı kurulu' oluşturmaya karar verdiklerini söyleyen Şahin, "Tabip Odası olarak bütün süreçlerde aktif rol almaya çalışıyoruz. Yönetim Kurulu olarak bir karar aldık, bütün bu aşıyla ilgili bilgi kirliliği içerisinde, bütün bu uygulamalarla alakalı acaba yanlış işler olur mu, planlamaya sadık kalınmaz ve adaletsizlik oluşur mu diye bütün bunların hepsini öngörerek, Tabip Odamız bünyesinde, çok nitelikli bilim insanlarından oluşan bir kurul kuruyoruz." dedi.

BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Şahin, Türkiye'de ilk kez Kayseri Tabip Odası bünyesinde kurulacak olan söz konusu 'aşı kurulu'nun amaçlarını şöyle sıraladı: "Bu kurulda şehrimize odaklanarak, bilgi kirliliğinin azaltılmasına yönelik, doğru ağızlardan doğru bilginin verilmesine yönelik, hem basınla hem halkla ilişkilerde iletişimi sağlamak, sürecin takibini yapmak; şehrimizdeki uygulamalarla ilgili bilgi vermek, uygulamada aksaklık varsa neler ve üzerimize neler düşer konularında çalışmalar yapacağız. Ülkemizi ve insanlarımızı seviyorsak, bu sevginin gereği olarak bunu yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabip Odalarının bir çoğuyla irtibatımız var. Şu ana kadar başka bir tabip odası bünyesinde böyle bir kurul oluşturulduğuna dair bir duyumum yok, bu konuda ilk olacağımızı düşünüyoruz. Kayseri'mize de bu yakışır."

"UYGULAMADA ADALETTEN ŞAŞILMAMALI"

Son olarak, aşı uygulamasında oluşabilecek herhangi bir zaafiyetin, toplumsal barışı zedeleyeceğine ve kurumlara olan güveni sarsacağına dikkat çeken Şahin, uygulamada adaletten şaşılmaması gerektiğinin altını çizdi. Şahin, "Yakın temasta olan riskli çalışanlar dururken bu işe idarecilerden başlarsanız, bu iş arızalı olur. İlinizin önde gelenlerinden, hatırlı iş insanlarından, sporculardan, sanatçılardan başlarsanız bu iş kirlenir. Bu nedenle ülkemiz ve şehrimiz için bir uyarıda bulunuyorum. Bunlar olacak diye söylemiyorum. Bu konuya bizim devletin de, uygulayıcıların da, vatandaşın da ciddi yaklaşması lazım. Kimsenin öne geçmeye çalışmaması lazım. Bu, bütün toplumun sağlığını ilgilendirdiği için vebali çok büyük. Bu, bizim toplumsal barışımızı bozan bir şey de olur. Çünkü neticesi ölüm olan çok ciddi bir şeyden söz ediyoruz. Bu işin şakası olmaz, bunun adaletini asla bozmamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Selma Kara