Türkiye'nin yeni salgını korkuttu – Kayseri ne durumda?

Türkiye'nin 81 ilini kapsayan araştırma sonucunda yeni salgın olarak nitelendirilen sosyal ağ yorgunluğu korkuttu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Türkiye'nin yeni salgını korkuttu – Kayseri ne durumda?

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, yeni bir salgın olarak adlandırılan sosyal ağ yorgunluğu istatistiği dikkat çekti. Korkutan rapora göre, kişilerde sosyal ağ kullanımında uzaklaşmaya yönelik işaretler tespit edilirken bunun sonucunda, kullanıcıların birçok platformda yer alan aşırı miktardaki bilgi ve sürekli iletişim halinin aşırı yorgunluk getirdiği gözlemlendi. Araştırma neticesinde illerin  sosyal ağ yorgunluğu açıklanırken, iller arasında Kayseri’nin de olup olmadığı merak ediliyor.

Bir doktora tezinde ortaya çıkan araştırma ile en sosyal ağ yorgunluğu yaşayan il Erzincan olarak açıklandı. En fazla sosyal ağ yorgunluğu yaşayan il ise Afyonkarahisar olarak belirlendi. 

Bölge bazında Güney Doğu ile Doğu Anadolu bölgelerinin sosyal ağ yorgunluğu yaşadığına dikkat çekildi. 

Uzmanlar sosyal ağ kullanımı sonucunda olumsuz durumlar yaşandığını kaydederken, kullanıcıların teknostres, yani sosyal ağ kullanımına bağlı olarak kişilerin bunalma, stres, depresyon, anksiyete gibi durumlara maruz kaldığını belirtiyor.

Ayrıca kullanıcıların fiziksel anlamda kas ve eklem ağrıları sürekli masa başında oturmaktan ya da göz bozuklukları, ani kalp atışı, nefesin aniden yükselmesi gibi durumlar tespit edildiğini bildiriliyor. 

Öte yandan Türkiye’deki kullanıcıların yoğun bir tükenme yaşadığı, kişilerin yavaş yavaş sosyal ağdan uzaklaştığı kaydediliyor.

Sosyal ağ yorgunluğu yaşayan iller arasında Tokat yüzde 2.86, Ankara 2.98, İstanbul 2.97,Konya 3.05, İzmir 2.91,Samsun 2.93 ve Amasya 3.09 oranıyla bulunuyor.

İşte Türkiye’nin sosyal ağ yorgunluğu haritası,

Türkiye'nin yeni salgını korkuttu – Kayseri ne durumda?