Türkiye'nin En Kalabalık Mahalleleri Belli Oldu – Önceden Kayseri'de Listedeydi…

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı verileri ile Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri belli oldu. Diyarbakır ve İstanbul listenin başında yer alırken önceden listenin ilk 10'unda olan Kayseri listede yer almadı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye'nin En Kalabalık Mahalleleri Belli Oldu – Önceden Kayseri'de Listedeydi…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı verileri ile Türkiye’nin en kalabalık mahalleleri belli oldu. Kayser’de bulunan Mevlana Mahallesi, Ekim ayında yaptığımız haberde Türkiye’nin en kalabalık mahallelerinde 7. sıradaydı. Bu liste değişti mi? Kayseri Anadolu Haber olarak Ekim ayında yaptığımız habere ulaşmak için TIKLAYINIZ...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 yılı verilerine göre, Türkiye'nin en kalabalık mahallesi, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Bağcılar Mahallesi olarak belirlendi. Bağcılar Mahallesi, 1,8 milyon kişinin yaşadığı Diyarbakır ilinde önemli bir nüfusa sahip. Bu mahalle, sadece Diyarbakır'ın değil, Bayburt ve Tunceli illerinin nüfusunu da geride bırakarak dikkat çekti. Bağcılar Mahallesi, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki Atakent Mahallesi'ni 2016 yılında geride bıraktıktan sonra 2023 yılında da ‘en kalabalık mahalle’ ünvanını korudu.

Türkiye'deki en kalabalık 20 mahalleden 16'sı İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'un Beylikdüzü ilçesindeki Adnan Kahveci Mahallesi, Bağcılar'ın ardından en kalabalık ikinci mahalle olarak öne çıkarken, Başakşehir ilçesindeki Kayabaşı Mahallesi üçüncü sırada yer alıyor. İstanbul'un 16 mahallesi, Türkiye'nin en kalabalık 20 mahallesinden 16'sını oluşturuyor. Diyarbakır'da ise Bağcılar ve Fırat mahalleleri, Türkiye'nin en kalabalık mahalleleri arasında yer alıyor.

Kayseri’de bulunan Talas Mevlana mahallesi, 89 bin 989 ile Türkiye'nin 7. en büyük mahallesi unvanına sahipti. Buna ek olarak, bu rakam ile Mevlana Mahallesi, çoğu ilçeyi geride bırakmış durumda iken listede kendine yer bulamadı.