TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMANIN GEREĞİNİ YAPTI

Kayseri AK Parti Milletvekili Hülya Nergis Atçı, AK Parti İl İlçe Kadın Kolları üyeleri eşliğinde Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Nergis Atçı 'Türkiye güçlü devlet olmanın gereğini yaptı' dedi.

TÜRKİYE GÜÇLÜ OLMANIN GEREĞİNİ YAPTI

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, sözlerine 30 Ağustos’un yıldönümü ile başlayarak; “Bin yıldır bulunduğumuz bu toprakların asla esaret altında kalmayacağını, bağımsızlığına halel getirmemek adına kanı canı pahasına her türlü bedeli ödeme pahasına bu coğrafyada bayrağımızın dalgalanacağını, ezanımızın dinmeyeceğini gösterdiği zaferimizin yıldönümüdür” dedi. Altınkaya, bütün şehitleri rahmetle ve gazileri saygıyla andığını ifade ederek sürdürdüğü konuşmalarında o dönem Kayseri basınının da milli mücadeleye verdiği destekten söz etti. Altınkaya ayrıca kadın milletvekili konusunda Atatürk’ün kadınlara seçme, seçilme hakkı getirdiğini ifade ederek, sözü basının sorunlarına getirdi. Gazete kağıdının ithal edildiğini dile getiren Altınkaya, basının sorunlarını Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na sunacaklarını ve siyasilerden de destek beklediklerini sözlerine ekleyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin ise kadınlar olarak Kurtuluş Savaşı’nda da 15 Temmuz’da da mücadele ettiklerini ve düşmanların boyunun ölçüsünü aldıklarını ifade ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Timoçin yeni cemiyet yönetimine hayrlı olsun temennisinde bulundu.
 
Gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı da, yeni cemiyet yönetimine hayrlı olsun temennisinde bulunarak, halkımızın küllerinden doğduğu 30 Ağustos Zaferi’nin çok önemli olduğunu ifade etti ve milletin esareti kabul etmeyerek kanı canı pahasına bu zaferi elde ettiğini, toprakları için mücadele ettiğini ve 15 Temmuz’da da benzer durumun yaşandığını söyledi. Milletvekili Nergis Atçı, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine değindi ve 15 Temmuz’da gerçekleşen kalkışmanın günümüzde dolar spekülasyonları ile devam ettiğini dile getirerek; “Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye dünyanın 17’nci büyük ekonomisi. Dolayısı ile başkanımızın, idarecilerimizin basiretli tutumu, halkımızın da soğuk kanlı yaklaşımı ile bunu da belli bir noktada püskürttük, bu sorunu aşmaya başladık. Türkiye’nin gelişiyor, büyüyor, kalkınıyor olması, bölgesinde söz ve iddia sahip olması, bölgesel güç olarak Suriye sorununda Astana sürecini başlatması, Rusya ve İran ile birlikte sorunun belli bir mecrada hararetini kaybetmesine aracı olması ile Türkiye, müttefikimiz olarak görünen ABD ile ters düştü. Türkiye güçlü devlet olmanın gereğini yaptı. Son dönemde dış ilişkilerimizi belirlerken artık iki eksenli dünyada ABD endeksli bir politika izlemiyoruz. Biz kendi menfaatlerimiz doğrultusunda ikili ilişkilere giriyoruz. Çok eksenli dünyada Türkiye’nin menfaatlerini gözeten anlaşmalar yapıyoruz. Geliştirdiğimiz dış politika ABD ile gelişmiş ülkelerle ters düşmemize neden oldu. Ama biz doğru olanı yapmak durumundayız” ifadelerinde bulundu. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ