Türkiye'deki 4 merkezden birisi Kayseri'de!

Erciyes Üniversitesi bünyesindeki İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi ERFARMA Türkiye'deki 4 merkezden birisi olmasıyla adından söz ettiriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Türkiye'deki 4 merkezden birisi Kayseri'de!

Kayseri’de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA), insanın yanı sıra hayvan ve bitkiye yönelik de ilaç üretimi de yapıyor. Türkiye’deki 4 merkezden birisi olan ERFARMA başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor.

Türkiye'deki 4 merkezden birisi Kayseri'de!

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) 2014 yılında kurulan Ziya Eren İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERFARMA) 8 farklı kategoride uluslararası akreditasyona sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. ERFARMA'da uluslararası standartlarda doğal, sentetik ve biyoteknolojik kaynaklı yeni yerli ilaç adaylarının keşfi ve geliştirilmesinin yanı sıra son ürünlerle ilgili kalite kontrol ve güvencesi sistemlerinin entegrasyonu çalışmaları da gerçekleştirilirken, tamamı otomasyon sistemleri ile donatılan merkezde preklinik ilaç araştırmaları da yapılıyor.

Türkiye'deki 4 merkezden birisi Kayseri'de!

ERFARMA’yı ziyaret eden AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı  sosyal medya hesabından ERFARMA’ya övgüler yağdırdı. 
Cıngı paylaşımında şu ifadelere yer verdi, ‘Erciyes Üniversitemiz verdiği kaliteli eğitim kadar enstitü ve araştırma merkezleriyle de ülkemizin önde gelen araştırma üniversitesi. Pandemide Türkovac aşısını bulan ERÜ, aynı zamanda ilaç üretimi ve detaylı analizini de yapabilecek muazzam bir insan kaynağı ve teknolojik altyapıya sahip. ERFARMA'da biyokimya ve eczacılık uzmanı bilim insanları hem yeni ilaç üretecek hem de çok teferruatlı kimyevi analizler yapabilecek son teknoloji ürünü cihazlara sahip. Bu kalite ve evsafta araştırma yapabilen Türkiye'deki 4 merkezden bir tanesi.  Aslında dünya ölçeğinde bakıldığında üniversiteleri markalaştıran unsurlar hem sosyal bilimlerde hem de fen ve teknoloji bilimlerinde enstitüler ve araştırma merkezleri. Buralardan çıkan yeni keşif ve icatlar tüm dünyada duyuluyor ve o üniversite her yerde konuşuluyor. Bu yüzden ERFARMA, GENKÖK gibi araştırma merkezleri çok büyük sorumluluk ve de fonksiyonlar üstleniyor. Değerli hocalarımız ve öğrencilerimizin ERÜ'yü global çapta bir üniversite yapacak çalışmalara imza atmalarını temenni ediyoruz’