Türkiye 3 basamak yükseldi!

Global Fire Power internet sitesi Dünyanın En Güçlü Orduları listesi yayınlandı. Listede yer alan Türkiye ise geçen yıla karşılık 3 basamak yükselerek dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye 3 basamak yükseldi!

Global Fire Power internet sitesi, her yıl devletlerin askeri güçlerini inceleyerek küresel bir güç sıralaması yayınlıyor. Bu yıl yayımladığı Dünyanın En Güçlü Orduları listesinde ise Türkiye damga vurdu.

Global Fire Power internet sitesinin yayınladığı Dünyanın En Güçlü Orduları listesinde Türkiye dikkat çekti. Geçen yıl 11. sırada olan Türkiye bu yıl 8. sıraya yükselerek damga vurdu.

Türkiye 3 basamak yükseldi!

Sıralama nasıl belirleniyor?

Listede toplam 145 ülke yer aldı. Sıralamda ülke ordularının teknolojik açıdan gelişmişliği, insani gücü, sahada kalma süresi veya hareket kabiliyeti gibi özellikler dikkate alındı.

Türkiye 3 basamak yükseldi!

Türkiye ise yerli ve milli sanayiisini öncelikli hale getirerek askeri stratejilerinde ön plana çıktı. Buna ilişkin Orta Doğu'daki terör örgütleriyle süregelen mücadeledeki başarılarıyla dikkat çekti. Türkiye geçen yıl 11. sıradayken bu yıl 3 basamak yükselerek listede 8. sıraya oturdu.

Türkiye 3 basamak yükseldi!

Ordusu En Güçlü 20 Ülke

Dünyanın en prestijli askeri güç sıralamasına göre ilk 20'de bulunan ülkeler aşağıdaki gibidir.

ABD

Rusya

Çin

Hindistan

Güney Kore

Birleşik Krallık

Japonya

Türkiye

Pakistan

İtalya

Fransa

Brezilya

Endonezya

İran

Mısır

Avustralya

İsrail

Ukrayna

Almanya

İspanya