Türk'ün gücü – Kayserispor Haberleri

Süper Lig'de yer alan üç büyük takımın Türk teknik direktörlerle zirveye oynaması, ligdeki yerli hocaların başarısını gözler önüne seriyor. İsmail Kartal, Okan Buruk ve Recep Uçar önderliğindeki takımların performansı dikkat çekiyor. Kayserispor'da Uçar dokunuşu da lige ayrı bir renk getirdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Türk'ün gücü – Kayserispor Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa’nın en büyük 5 Ligi’nden biri olan Süper Lig’e Türk damgası.

Süper Lig, bu sezon Kayserispor’un da başarısıyla ayrı bir renk kazandı. Bu başarıda hiç şüphesiz Recep Uçar ve ekibinin payı büyük. Yerli teknik direktörlerin dikkat çekici başarıları taraftarı da gururlandırıyor. Süper Ligde’ki sıralamada zirvede yer alan Fenerbahçe, Galatasaray ve Kayserispor, Türk teknik direktörlerin liderliğinde mücadele ediyor.
Averajla lider konumda bulunan Fenerbahçe'nin başarısının mimarı İsmail Kartal olurken, bu istikrarlı performans dikkat çekiyor. 40 puanla zirveye takımını taşıyan Kartal, taktik zekası ve oyuncu tercihiyle öne çıkıyor.
Aynı puanla ikinci sırada bulunan Galatasaray'ın başında ise Okan Buruk bulunuyor. Buruk, takımına modern futbol anlayışını aşılayarak, geçtiğimiz sezon şampiyon yaptı ve Sarı-Kırmızılı takımı zirve yarışında iddialı bir konuma getirdi.
Üçüncü sırada yer alan Kayserispor’da da yine yerli bir çalıştırıcı yer alıyor. Recep Uçar'ın yönetiminde Sarı-Kırmızılı takım tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşıyor. 29 puanla ligin üst sıralarında kendine yer bulan Kayserispor, Uçar'ın hamleleriyle rakiplerine zor anlar yaşatıyor.
Bu durum, Süper Lig'de Türk teknik direktörlerin etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Yerli hocaların bu başarısı, Türk futbolunun gelişimi için umut verici oldu. Diğer yandan 4. Basamakta yer alan Trabznspor’da Abdullah Avcı ve 5. Basamakta bulunan Beşiktaş’ın da teknik direktörü Rıza Çalımbay Türk olarak bu tezi doğruluyor.