Türk hekimler Gazze için yolda!

İsrail'in Gazze'yi abluka altına aldı. Sağlık Bakanlığı Gazze'deki sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir adım attı. Türk hekimler Gazze halkı için Kahire'ye ulaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türk hekimler Gazze için yolda!

İsrail Gazze Şeridini abluka altına alarak elektrik, su ve yakıt gibi temel ihtiyaçları kesmişti. Sağlık Bakanlığı Gazze'deki sağlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla önemli bir adım attı. Mağdur Gazze halkına Refah Sınır Kapısı üzerinden yardımlar gönderilmeye başlandı. Bugün ise Türk hekimler Gazze halkı için Kahire'ye ulaştı. 

Türkiye Cumhurbaşkanlığı'na ait özel uçak, Sağlık bakanlığı tarafından gönderilen ilaç ve tıbbi malzemelerle donatılarak Kahire'ye iniş yaptı. Uçakta toplamda 20 uzman hekim bulunuyor. Bakanlığın yaptığı açıklamada, Türk sağlık ekibi, Mısır Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve bakan yardımcısıyla bir araya gelerek Gazze'ye yönelik sağlık yardımlarının koordinasyonu sağlandı.

Türk hekimler Gazze için yolda!

Bu insani yardım hareketi ile Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olunması, Türkiye'nin öncelikli hedeflerinden biri olarak öne çıkıyor.