Türk Harb iş üyeleri eylem yaptı

Türk Harb İş Sendikası üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türk Harb iş üyeleri eylem yaptı

Türkiye Harb Sanayii‚ Savunma ve Güvenlik Çalışanları Sendikası (Türk Harb-İş) Kayseri Şubesi Cumhuriyet Meydanı'nda ekonomik sıkıntılara ilişkin eylem yaptı.

Meydanda toplanan grup eşliğinde şube başkanı Şerif Efe Avcı gazetecilere açıklama yaptı.

Burada konuşan Avcı‚ savunma sanayi işçilerinin alım gücünün düştüğünü belirtti.

Türk Harb iş üyeleri eylem yaptı

Üyelerin geçim sıkıntısı çekmeden yaşayabilecekleri güne kadar onların sesi olacaklarını kaydeden Avcı‚ ''Türk-İş'in Halk-İş'le beraber‚ hükümetimiz ile yapmış olduğu 2023-2025 kamu çerçeve protokolünde‚ alınan zam oranının belirli büyük bir çoğunluğu memnun etmiş gibi gözükse de ülkemizin göz bebeği olan Savunma Sanayii'nde çalışan‚ Savunma Sanayii işçileri olarak aynı oranda faydalanamadığımız için bizleri kesinlikle memnun etmemiştir.'' dedi.

Türk Harb iş üyeleri eylem yaptı

Savunma sanayi işçisinin kamuoyunda 50-60 bin maaş aldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu vurgulayan Avcı, maaş bordroları ile hazırlanan pankartları göstererek yanlış algıyı düzeltmek istediklerini söyledi.

Avcı, Türk Harb-İş Sendikasının ülke savunmasına hizmet veren görünmez kahramanlar olduğunu belirterek, çalışanların hak ettiği ücreti almaları için yetkililere çağrıda bulundu.

Foto Muhabiri: Ecem Yaman