Turistik Doğu Ekspresi'nde Şok Bilet Fiyatları: Muhteşem Yolculuk, Ağır Fatura

Her yıl binlerce yolcuyu büyüleyen Turistik Doğu Ekspresi, kış turizminin yıldızı olmaya devam ediyor. Ancak Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları oldukça pahalı hale geldi. CHP'li milletvekili fiyatlara itiraz etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Turistik Doğu Ekspresi'nde Şok Bilet Fiyatları: Muhteşem Yolculuk, Ağır Fatura
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl binlerce yolcuyu büyüleyen Turistik Doğu Ekspresi, kış turizminin yıldızı olmaya devam ediyor. Dünyada trenle seyahat edilecek en iyi ilk 4 rotadan biri olarak kabul edilen Turistik Doğu Ekspresi, unutulmaz bir deneyim sunuyor. Ancak bu unutulmaz deneyimin bedeli de bir hayli yüksek. Geçtiğimiz yıl yapılan zamlarla birlikte Turistik Doğu Ekspresi'nin bilet fiyatları oldukça pahalı hale geldi.

Turistik Doğu Ekspresi'nde Şok Bilet Fiyatları: Muhteşem Yolculuk, Ağır Fatura

‘Ulaşım aksıyor’

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, yüksek fiyatlardan dolayı Kars’ta yaşayan insanların seyahat edemediklerine vurgu yaptı. Alp; ‘Karaurgan halkı artık trenle seyahat etme imkanından mahrum durumda. İçerden bilet alamıyorlar, sadece internet üzerinden rezervasyon yapabiliyorlar. Ancak burada büyük bir sorun var; yaşlı vatandaşlarımızın internet erişimi oldukça kısıtlı. Üstelik, internet erişimi olanların bile kartla ödeme imkanı yok. Bu nedenle, tren biletlerine erişimleri engellenmiş durumda ve Erzurum-Kars arasındaki ulaşım aksıyor’ diye konuştu.

‘Fiyatları 25 bin liraya kadar yükseldi’

Bilet fiyatlarının eski miktarlarına geri dönmesini talep eden Alp; ‘İnsanlar Doğu Ekspresi ile Kars'a gelmeye başladı. Kars'ın kalkınması ivme kazandı, turizm canlandı, esnaf hareketlendi. Ancak, Ulaştırma Bakanlığı bu olumlu gelişmeleri gölgelemektedir. Gidiş-dönüş bilet fiyatları 25 bin liraya kadar yükseldi. Artık öğrenciler, yaşlılar ve emekliler Doğu Ekspresi seferlerinden mahrum kalmaktadır. Doğu Ekspresi bilet fiyatlarının mutlaka eski seviyelere indirilmesini talep ediyoruz, ayrıca Karaurgan için bilet satışının tren içerisinden yapılmasını istiyoruz’ dedi.

Yataklı vagonlarda tek kişilik bilet fiyatları 6 bin TL'den başlarken, dört kişilik kompartıman fiyatları ise 12 bin TL'ye kadar çıkıyor.