TÜMA verileri açıkladı! ERÜ kaçıncı sırada?

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2023 sonuçlarını açıkladı. Peki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

TÜMA verileri açıkladı! ERÜ kaçıncı sırada?

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2023 sonuçlarını açıkladı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması [TÜMA] ilk olarak 2016 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın [ÜniAr] kurucuları Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından gerçekleştirilmiştir. TÜMA’nın temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerin üniversitelerimizden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktır. 

TÜMA tarafından yapılan 2018 yılından beri yapılmaktadır.

TÜMA 2023’e göre A+ alan üniversiteler İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ile Yıldız Teknik, Abdullah Gül, İhsan Doğramacı Bilkent, Sabancı, MEF, Ege üniversiteleri olurken A puan alanlar Hasan Kalyoncu, TED, İzmir Ekonomi, Özyeğin, Koç, Galatasaray, Bezmiâlem Vakıf, Erciyes, Yaşar, Sanko, Piri Reis, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar üniversiteleri olarak sıralandı.

ERÜ İLK 15’te

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralamasında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden sonra büyük bir başarı göstererek 488 puanla 15. Sıraya yerleşti. 

Devlet üniversiteleri genel memnuniyet sıralamasında ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi,  Ege Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi’nin ardından ERÜ 6. Sırada yerini aldı.

Erciyes Üniversitesi, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı Sıralaması”’nda ise 80 puanla ilk 40’ta bulunuyor.

ERÜ Akademik Destek ve İlgi Sıralamasında 78 puanla 28. Sırada yer alıyor.

Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralamasında Erciyes Üniversitesi, 81 puanla 15. Sırada yer alıyor.

ERÜ, Öğrenme İmkanlarının ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralamasında 87 puanla 11. Sırada yer aldı.

Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralamasında ise ERÜ yine 200 üniversite arasında 78 puanla 26. Sırada yerini alıyor.

Erciyes Üniversitesi, Devlet Üniversitelerinin Alanlarına Göre Sıralamasında  126 devlet üniversiteleri arasında 6. Sırada yer alıyor.

ERÜ Memnuniyet Alanlarına Göre İlk 20 Üniversite arasında 

TÜMA verileri açıkladı! ERÜ kaçıncı sırada?

TÜMA verilerine ulaşmak için TIKLAYIN...