TRT'nin Kayseri'de Karaağaç dizisini çekeceği bölgeye yeni proje...

Son zamanlarda önemli bir turizm merkezi olarak yerel ve ulusal basında sıkça gündeme gelen ve TRT'nin yeni dizisi olan Karaağaç dizisinin çekimlerinin yapılacağı Yeşilhisar Soğanlı Vadisi'ndeki aydınlatma çalışmalarında sona gelindi. Vali Gökmen Çiçek de çalışmaları yakından takip ediyor. Detaylar haberimizde...

TRT'nin Kayseri'de Karaağaç dizisini çekeceği bölgeye yeni proje...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin turizmde yükselen değeri olarak ön plana çıkan ve son yıllarda ulusal medyada da dikkat çeken Soğanlı Vadisi, artık akşamları da müthiş bir görsel şölene sahip olacak. Bölgeye yapılan yeni aydınlatma çalışmaları tamamlanırken, test çalışmaları da devam ediyor. TRT'nin yeni dizisi Karaağaç'ın da burada çekilecek olması bölgeye ilgiyi daha da arttıracak. 

Vali yardımcısı Şenol Esmer, Soğanlı Vadisi'ne yapılan aydınlatma ışıkları sonrasındaki görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşarak, '' Kayseri Valiliği Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ⁦Orta Anadolu Kalkınma Ajansı⁩ tarafından ortaklaşa yapılan Yeşilhisar Soğanlı Vadisi Aydınlatma Projesi tamamlandı. Kabul öncesi bölgede test çalışmaları devam etmektedir" ifadelerini kullandı.  

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, sosyal medyada paylaşılan görüntülere, "Muhteşem olacak" yorumunu yaptı.

 

Soğanlı Vadisi - Kayseri
Kayseri’ye 80 kilometre uzaklıkta, binlerce yıldır farklı hayatlara tanıklık eden yeşillikler içerisindeki Soğanlı Vadisi, güvercinlik, mağara, barınak, kilise ve manastır olarak kullanılan ilginç kaya oluşumlarına ev sahipliği yapmaktadır. Coğrafi olarak çok ilginç bir yapısı olan Soğanlı vadisi, çok eski bir yerleşim alanı olarak Roma devrinden kalan kiliseleri ile ünlüdür. Bu kiliselerin en ünlüleri; Aziz Barbara (Tahtalı), Karabaş, Kubbeli ve Yılanlı kiliseleridir.

TRT'nin Kayseri'de Karaağaç dizisini çekeceği bölgeye yeni proje...