Toplu taşımada HES kodu işe yaradı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşımı daha güvenli hale getirebilmek ve virüs bulaş riskini en aza indirmek amacıyla başlatılan HES Kodu Uygulamasında 516 kişinin riskli grupta olduğu tespit edildi.

Toplu taşımada HES kodu işe yaradı

Büyükşehir Belediyesinin 1 Aralık 'ta başlattığı HES Kodu Uygulaması kapsamında, bugüne kadar 845 bin kart sahibinden 435 bini HES Kodu eşleştirmesi yaparken, 516 kişinin de riskli grupta olduğu tespit edildi.

"KAYSERİ İYİYE GİDİYOR"
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, pandemiyle mücadelede HES kodunun öneminin bir kez daha anlaşıldığını ifade ederek, "Pandemi sürecinde Kayseri’miz iyi bir noktada ama arzu ettiğimiz düzeye henüz gelmiş sayılmaz. İnşallah bu alanda fedakârlığımızı, gayretimizi sürdürmek suretiyle hemşehrilerimizden çalışmalarımıza destek vermelerini beklediğimizi paylaşmak istiyorum." dedi.

BİN 219 KİŞİ DAHA VAR
Ulaşım A.Ş’nin elindeki verilere göre halen elinde toplu ulaşım kartı bulunan bin 219 kişi bulunuyor ve bu kişiler toplu ulaşımı kullanmaya çalışırlarsa anında tespit edilerek hem toplu ulaşımı kullanması engellenecek hem de Sağlık Bakanlığı’na bildirilecek.

Kurumsal Haber