Toplu ambalaj iadelerinde fiyat değişti

81 ilde uygulanan depozito sisteminde yeni dönem başladı. Yüksek miktarda ambalaj biriktiren vatandaşlar için iade ücretleri yeniden belirlendi.

Yurt genelindeki vatandaşların geri dönüşüme katılımını artırmak amacıyla başlatılan ve büyük ilgi gören projede, yüksek adette atık içecek ambalajı teslim eden bireyler için ödenen teşvik miktarları değişti.

Standart kullanıcılar için 1 TL’lik teşvik aynen korunuyor

Türkiye’nin 81 vilayetinde faal olarak hizmet veren depozito iade noktaları, geri dönüşüm zincirine milyonlarca atığın kazandırılmasını sağlamaya devam ediyor. Sistemdeki son düzenlemeyle birlikte, günlük kullanım sınırları dâhilinde hareket eden vatandaşların kazanımlarında herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Şehirlerin muhtelif noktalarında konumlandırılan DOA makinelerine günlük en fazla 200 adet ambalaj bırakan tüketiciler daha önce olduğu gibi şişe veya kutu başına 1 TL ödeme almaya devam edecek.

Ambalaj başına tutar 50 kuruş 

Yüksek miktarlı teslimatlar bundan böyle doğrudan Depozito İade Makineleri üzerinden değil, özel olarak kurulan Sayma ve Doğrulama Merkezleri aracılığıyla kabul edilecek. Söz konusu merkezlere getirilen ve 200 adedin üzerinde olan bireysel toplu teslimatlarda birim ambalaj başına ödenecek teşvik tutarı 50 kuruş olarak uygulanacak. Böylece otomatlarda yaşanan yoğunluk azalmış olacak.