TOKİ'den yeni yıla özel kampanya – Erken başvuran kazanıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uygun fiyatlı konut kampanyalarını sürdürüyor. Yeni yıla özel kampanyalara erken başvuranlar ev sahibi oluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

TOKİ'den yeni yıla özel kampanya – Erken başvuran kazanıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenlere avantajlı fiyatlar sunuyor. Fırsatı değerlendirmek adına erken başvuranlar TOKİ’nin yeni yıla özel kampanyasından faydalanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

TOKİ'den yeni yıla özel kampanya – Erken başvuran kazanıyor!

Son yıllarda yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle konut piyasasında da büyük hareketlilik yaşandı. Hem konut satışlarında hem de kira fiyatlarında fahiş artışlar yaşanması vatandaşları zor duruma soktu.

Bu zorlu süreçte TOKİ ekonomik konut sistemi ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara umut oldu.

Ülkenin en büyük konut üreticisi olan TOKİ, yeni yıla özel bir kampanya başlatarak 3+1 model konutlarını uygun fiyatlarla satışa çıkardığını duyurdu.

Ev sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunan TOKİ, başvuruların başladığını açıkladı.

TOKİ’ye başvuran vatandaşlar küçük peşin ödemeler ve beraberinde uzun vadeli taksitler ödeyerek ev sahibi oluyor.

Bu durum düşük ve orta gelirli vatandaşların uygun fiyatlı konut sahibi olmasına olanak sağlıyor.

Ankara'da 13 daire!

Son olarak Ankara’dan konut satış duyurusunu açıklayan TOKİ, Haymana ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi’nde 185 konutluk projenin içinde bulunan 13 adet 3+1 konut satışını duyurdu.

Konutların satışları TOKİ’nin belirlediği kurallar doğrultusunda sağlanacak. 

13 konut başvurusu için ise tarihler 11 Aralık ile 22 Aralık olarak belirlendi. Başvuru yapan vatandaşlar işlemlerini tamamlamak için 2 bin TL başvuru ücreti ödeyecek. Konut hakkı kazanamayan vatandaşların ödediği bu ücret daha sonra kişiye iade ediliyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden ya da Ziraat Bankası Temerküz Şubesi aracılığıyla da gerçekleşecek.

Başvuruların tamamlanmasının ardından noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

Kura çekimi için ise tarih 27 Aralık 2023 olarak açıklandı.

TOKİ tarafından Ankara’da yapılacak konutlarla ilgili maliyet bilgileri ise şu şekilde,  

3+1 model bu konutların fiyat aralığı 1 Milyon 522 Bin TL’den başlayıp, 1 Milyon 936 Bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Konut hakkı kazanan vatandaşlardan peşinat olarak bu rakamların yüzde 25’i talep ediliyor. Bunun ardından ise banka aracılığıyla geriye kalan tutar 120 ay ödenecek şekilde taksit planıyla geri ödeniyor.  Konutların taksit ödemelerinin ise aylık 9 bin 703 TL’den başladığı belirtiliyor.