TOKİ'den dev fırsat – 4 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) milyonlarca ev sahibi olmak isteyen vatandaş için dev fırsatını duyurdu. 4 bin TL'ye ev sahibi olacağınız kampanyanın detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

TOKİ'den dev fırsat –  4 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) milyonlarca vatandaş için dev fırsatı duyurdu. TOKİ’nin duyurduğu kampanya ile 4 bin TL’ye ev sahibi olabilirsiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

TOKİ'den dev fırsat –  4 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yüksek seyreden enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle ev sahibi olmak neredeyse imkânsız görünüyor. Ancak TOKİ ucuz fiyatlı projeleriyle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak projelerini duyurmaya devam ediyor. 

TOKİ’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre ayda 4 bin 732 TL taksitle konutlar satışa çıkarılacak.

TOKİ’nin bu özel kampanyalarından faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içinde en az 1 yıl ikamet etmiş olmanız gerekiyor. Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimler için ise en az üç yıl ikamet etme zorunluluğu bulunuyor.

Başvuruyu yapan ailede TOKİ’den daha önce konut alınmamış olması ve tapuda kayıtlı bağımsız bölümlerinin veya müstakil konutlarının bulunmaması gerekiyor. 

Başvuruyu yapacak olan kişilerin 25 yaşını doldurmuş olmaları ve aylık hane halkı gelirlerinin net 34 bin TL’nin üstü olması şartı aranıyor. Eşi vefat etmiş çocuklu dul bayanlar için ise yaş şartı bulunmuyor. Ayrıca her evden sadece bir kişinin kuraya başvuru yapması gerekiyor aksi taktirde birden fazla müracaat edilirse tüm başvurular geçersiz olacak.

Başvuruyu gerçekleştirmek için ön ödeme olan 1000 (bin) TL ücrettin ödenmesi gerekiyor. Bu ücret, başvuru yapan ve kurada ismi çıkan kişilerin peşinat tutarından düşürülecek. Kurada ismi çıkmayanların ücretleri ise geri verilecek.