Togg Kayseri'de görücüye çıktı

Türkiye'nin yerli ve milli aracı Togg Kayseri'de görücüye çıktı. Araç tanıtım standı açılış töreniyle sergilenmesine başlanan Togg, burada 1 ay boyunca boy gösterecek.

Togg Kayseri'de görücüye çıktı

Türkiye’nin yerli ve milli aracı Togg Kayseri Ticaret Odası tarafından düzenlenen tanıtım töreniyle görücüye çıktı.

Tanıtım töreninde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Memduh Büyükkılıç, “Her şeyden önce milli gururumuz olan böyle bir otomobilin şehrimizde sergilenmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 5 babayiğit diye nitelendirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere bu işin öncülüğünü yapan dostlarımıza ayrıca minnet duyuyoruz. Türk insanımızın yapamayacağı hiç bir şey yok. Yeter ki güvenelim anlayışıyla gerek savunma sanayinde gerekse hayalimiz olan böyle bir yerli ve milli aracımızın üretilmesi sürecinde bu çalışmayı yapanları kutluyoruz. İnşallah sahip çıkmak da zaten bizim görevimiz. Şuanda da kamuoyunda gördüğünüz gibi yüzbinlerce insanın bir an evvel bu hayaliyle buluşması bizi oldukça etkiliyor. Türkiye’miz kademe seviye atladığı ve süper ligde yer aldığı hepimiz tarafından malum. Ben tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin plaka numarası olan 38 adet TOGG otomobili alacaklarını ifade ettiklerini dile getirerek, “38 demiştim ama plaka biliyorsunuz 38, halen fikrimiz geçerli, fakat bize sıra geleceğe benzemiyor. Önemli olan paylaşılması, sahiplenilmesi. O açıdan da biz 38 rakamını çok seviyoruz, şehrimizi çok seviyoruz, şehrimizin güzel insanlarını çok seviyoruz. Elbette ki 38 rakamını korumaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer ise, “Dizaynıyla, projesiyle, düşüncesiyle, katkılarıyla tamamen yerli bir ürün. Bu hepimizin gurur verici bir tablosu. Bu işte düşünceden icraat noktasına kadar gelen katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun ekibine. Destek veren Kayserililerimize de teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum, inşallah binmek nasip olur” diye konuştu.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da, “60 yıllık hayalin ete kemiğe bürünmüş halini burada görüyorsunuz. İnsanımıza güvendiğimiz zaman neleri başarabileceğini de görüyoruz ama burada en önemli şey irade. Bu iradenin konmasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu iradeyle bu hayali gerçekleştirmiş olduk. Emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

TANITIM PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Aracın tanıtıldığı standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Togg başvurusunda bulunan Alper Konak fiyatların uygun olduğunu söyleyerek, “Biz en üst segmentine başvurduk. Kırmızı rengini istedik ona başvurduk. Çıkarsa mutlu oluruz. Tasarımı çok güzel. İçerisinde bulunan teknolojiler çok güzel ve en önemlisi yerli ve milli olmasından etkilenerek siparişimizi oluşturduk. Zaten bizim markamız olması en önemli etkendi. Fiyat olarak performans olarak da çok uygun olduğunu düşünüyorum. Piyasada aynı özelliklere sahip birçok araca göre çok uygun. Umuyorum çıkar” ifadelerinde bulundu.

TOGG’un T10X modeli otomobil Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu önünde 1 ay süre ile tanıtılacak.

 

>>Selma Kan - Hilal Tekeoğlu

Togg Kayseri'de görücüye çıktı
Togg Kayseri'de görücüye çıktı
Togg Kayseri'de görücüye çıktı
Togg Kayseri'de görücüye çıktı
Togg Kayseri'de görücüye çıktı
Togg Kayseri'de görücüye çıktı