TCMB duyurdu! Yeni önlemler alınıyor

Merkez Bankası sıkı para politikasını destekleyici sıkılaşma politikasını duyurdu. Vatandaşlar uygulanacak adımları merak ediyor. TCMB'de yapılan sıkılaşmaya yönelik açıklamalar enflasyonu rahatlatacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

TCMB duyurdu! Yeni önlemler alınıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşma adımlarına yönelik açıklamalar yapıldı. Artan enflasyon ve para arzını azaltmayı hedefleyen TCMB parasal sıkılaşma politikasını uygulamaya koyacağını söyledi. TCMB’nin hedeflerini destekleyen parasal sıkılaştırma aşırı ısınan ekonomiyi yavaşlatmak, hızlanan harcamaları kısmak veya hızla yükselen enflasyonu kontrol altına almak amacıyla uygulanan bir para politikasıdır.

Merkez Bankası’nın duyurduğu parasal sıkılaştırma politikası, Türkiye’nin son zamanlarda içinde bulunduğu ekonomik şartların iyileştirilmesi amacıyla uygulanmak isteniyor. Bu kararlar doğrultusunda ‘ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına’ karar verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 22 Şubat'taki toplantısına ilişkin yayımlanan özette, ‘Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir’ ifadeleri kullanılmıştı.