TBMM açılıyor! Gündemde öncelik hangi konu olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yarın açılıyor. Meclisin öncelikli gündemi bakın hangi konu olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

TBMM açılıyor! Gündemde öncelik hangi konu olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim Pazar günü açılıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın toplantı düzenleyerek vatandaşlara önemli mesajlar verecek. Peki Meclisin öncelikli gündemi bakın hangi konu olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim Pazar günü açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 14:00’da Meclis Genel Kurulu’nda önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Meclisin masaya yatıracağı ise birçok gündem başlığı söz konusu. Ancak öncelikli gündem olarak anayasanın ele alınacağı bilgisi edinildi. 
Yeni anayasa için de harekete geçiliyor. Meclis'te AKP bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak.

Yeni anayasa çalışmalarında uygulanacak yöntem, izlenecek yol ve takvime ilişkin alternatifler ele alınacak. Komisyonun muhalefetle görüşmeler yapması da gündemde.

Ele alınacak diğer konuların ise, emekli maaşı, torba yasa teklifi, Sezgin Tanrıkulu için fezleke olması gelen bilgiler arasında yer alıyor. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yeniden milletvekili olmadığı için Genel Kurul’u locadan izleyecek.