Taymuş'tan Turizm Haftası nedeniyle Cemiyet'e ziyaret

Turizm Haftası münasebeti ile İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindeki heyet Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Taymuş'tan Turizm Haftası nedeniyle Cemiyet'e ziyaret

Gazeteciler Cemiyeti’nde Başkan Metin Kösedağ ile buluşan İl Kültür Turizm Müdür İsmet Taymuş, Kayseri’deki turizm çalışmaları ve turizm varlığına ilişkin bilgiler verdi. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Taymuş konuşmasında, Kayseri’nin tanıtılması için yaptığı çalışmalarda en güçlü araçlarının medya olduğunu belirterek şunlara yer verdi; “Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de Turizm Haftasını kutluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptırımcı bir kuruluş değil, yapısı gereği tamamen koordinasyon gerektiren bir kuruluş. Böyle olunca da ilimizin kültürünü, sanatını ve turizmini kamuoyu ile paylaşmak için en güçlü aracımız medyadır. Yazılı-görsel basının bu konudaki önemini biliyoruz. Kayseri basınının sektörümüze her zaman gösterdiği bu olumlu davranıştan dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Turizm haftalarının amacı, o yöredeki turistik ürünlerinin tanıtılması, yeni destinasyonların ortaya çıkarılması ve tanıtımının yapılmasıdır. Kayseri çok önemli turistik ürünlere sahip ancak bunun varlığı yetmiyor. Bu turistik varlığın önce pazarlanabilir hale getirilmesi gerekiyor. Ve yerel halkın, işletmecilerimizin bu turistik ürünü sahiplenmesi lazım. Basınımızın da tanıtım konusunda bir misyon üstlenmesi lazım ki o turistik ürün tanınsın, ilgi çeksin.”
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kösedağ ise Kayseri’nin tanınmaya, tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu, bu noktada Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerini takip ettiklerini ifade etti. 
 
Kösedağ basın olarak buna destekçi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek ziyaretçilere teşekkür etti ve Turizm Haftası’nı kutladı. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ