Tavada şipşak makarna böreği - Pratik yemek tarifi - Türk Mutfağı

Yemek yaparken zaman kısıtlaması yaşayanlar için harika çözüm, tavada şipşak makarna böreği tarifi ile sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Tavada şipşak börek nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Tavada şipşak makarna böreği - Pratik yemek tarifi - Türk Mutfağı

Yemek yaparken zaman kısıtlaması yaşayanlar için harika çözüm, tavada şipşak makarna böreği tarifi ile Türk mutfağının lezzetlerini hızla sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Bu pratik yemek tarifi, hem lezzetli hem de kolay yapımıyla dikkat çekiyor. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'de...

Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ve lezzetli tarifleriyle ünlüdür. Bu kez sofralarınızı renklendirmek ve lezzetli bir seçenek sunmak için pratik bir tarif paylaşıyoruz: Tavada Şipşak Makarna Böreği!

Makarna böreği, hem lezzetiyle hem pratik hazırlanışı ile vazgeçilmezler arasında olduğu söylenebilir. 

Pratik ve lezzetli, tavada şipşak makarna böreği tarifi Türk Mutfağı'nı renklendiriyor. Şimdiye kadar denemediyseniz tavada hızlıca yapabileceğiniz böreğin tarifini sizler için derledik.

Su böreği tadında makarna tarifi için malzemeler çok basit!

- Yarım paket makarna

- 1 çay bardağı süt

- 2 adet yumurta

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

- 1 kase peynir

- Maydanoz

Tavada Şipşak  Makarna Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra iç sosu için bir kapta sütü, yumurtaları ve sıvıyağı döküp karıştırın. Ardından soğuyan makarnaya sosu döküp harmanlayın. Yanmaz yapışmaz bir tavanın ise tabanını yağlayıp makarnanın yarısını tavada yerleştirin.

İç harcını ekleyin ve geriye kalan makarnayı da döküp, yaydıktan sonra orta ateşte alt üst ederek pişirin. 

Başka lezzetlerde görüşme üzere! Afiyet olsun...