Tarım Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş duyurusunda Kayseri'den 11 firma

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan 229 firmayı açıkladı. Kayseri 11 firma ile söz konusu listede yer aldı.

Tarım Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş duyurusunda Kayseri'den 11 firma

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceklerdeki taklit ve tağşiş yapılan veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü internet sitesinden duyurdu.

Yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'u uyarınca kamuoyuna duyuran bakanlıktan Kayseri’de ise 11 firma bulundu. Teşhir edilen firmaların ismi, markası ve tespit edilen maddeler şöyle oldu: 'Hedef Et ve Et Ürünleri San. ve Tic. A.Ş./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Danacı Fermente Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti), Hızal Gıda San. Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Hafızoğlu Isıl İşlem Görmüş Dana Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti), Danacı Et Ürünleri Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Danacı Hakimiyet Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Deri Dokusu Tespiti), Nurhamü Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Korkmaz Fermente Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti), Site Pide Fırını - Ahmet TAŞKANAT/ Yıldızevler Mahallesi Oto Galericiler Sitesi 6. Sokak No:12 Kocasinan/KAYSERİ Kıymalı Harcı (Dana Eti) (Kanatlı Eti ve Sakadat Tespiti), Özmenoğlu Et ve Et Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Kayaoğlu Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti), Müslümoğlu Gıda Tar. ve Hay. Et ve Et Mam. San. Tic. Ltd. Şti./ Kocasinan/KAYSERİ marka: Pekşen Fermente Sucuk (Tükrük Bezi (Baş Eti) Tespiti), Narin Süt ve Süt Ürünleri Gıda Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. Melikgazi/KAYSERİ marka: Zirve Süt ve Süt Ürünleri Tam Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ) marka: Narlıtepe Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ), Ünsal Süt ve Süt Mamülleri Hay. Yem Gıda San ve Tic. Ltd. Şti Kocasinan/KAYSERİ marka: Kemerlioğlu Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ), Narin Süt ve süt Ür. Gıda Paz. Tic. Ltd. Şti. Melikgazi/Kayseri marka: Narlıtepe Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ), Birsen Güven Gıda San. ve Tic. A.Ş Melikgazi/KAYSERİ marka: Karel Tam Yağlı Tulum Peyniri (Bitkisel Yağ), Ceylan Süt Mam. Gıda Teks. Ev Aletleri Foto. San. Tic. A.Ş. Melikgazi/KAYSERİ marka: Kısallar %3 Yağlı Yoğurt (Nişasta).'