Talas'ta kiradan kurtulmak isteyenlere müjde! Açık artırma tarihleri belli oldu

Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Talas Mevlana Mahallesi'nde bulunan bir konutu icra yoluyla satışa çıkardı. Elektronik ortamda UYAP portalı üzerinden düzenlenecek açık artırma sürecine ilişkin detaylar yayımlanan resmi ilanla netleşti.

Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, bir borçtan dolayı Talas ilçesinde bulunan bir daireyi icra yoluyla satışa çıkardı. 
Satışa konu olan gayrimenkul, 6. katta ve tapu kayıtlarına göre tam hisse oranıyla satışa konuldu. Taşınmazın bulunduğu ana yapının yüzölçümü 535,50 metrekare, arsa payı ise 120/7270 olarak belirtildi.

Muhammen bedel 3 milyon 650 bin TL olarak belirlendi

İcra dairesi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda dairenin tahmin edilen toplam değeri 3 milyon 650 bin Türk Lirası olarak belirlendi. Satış işlemlerinde uygulanacak Katma Değer Vergisi oranı ise yüzde 1 olarak açıklandı.

Açık artırma ekim ayı sonunda başlıyor

İcradan satış işlemi elektronik ortamda esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. İki aşamalı olarak yapılacak açık artırmanın ilk turu, 29 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de başlayacak ve 5 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de sona erecek.

İlk artırmada istekli çıkmaması veya satışın gerçekleşmemesi durumunda ikinci açık artırma süreci devreye girecek. İkinci artırma ise 26 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de başlayıp 3 Aralık Perşembe günü saat 11.00’de tamamlanacak. Taşınmaza ait detaylı görsellere ve ihale şartlarına UYAP e-Satış portalından ulaşılabilecek.