Taksiciler isyanda! Kayseri'de sarı taksi esnafının en büyük sorunu ne?

Kayseri'deki nüfusun ve sosyal hayatın artmasıyla beraber sarı taksi olarak bilinen ticari taksilere gün geçtikçe ilgi artıyor.

Taksiciler isyanda! Kayseri'de sarı taksi esnafının en büyük sorunu ne?

Kayseri'de sarı taksi esnafları, şehirlerarası taksi hizmeti ile vatandaşların seyahatlerini çok daha kolay ve konforlu hale getirmeye özen gösterirken, esnafların en büyük sorunu da ortaya çıktı.

Kentin en işlek caddesinde taksicilik hizmeti veren ve ismini söylemek istemeyen bir esnaf, kentte işlerin gayet iyi olduğunu ancak en büyük sorunlarının ‘güvenlik’ olduğunu söyledi. 

Esnaf, ticari taksilere binen bazı art niyetli kişilerin taksi ile adeta şehir turu attığını, daha sonra da ‘bu ne kadar para, vermiyorum’ diyerek bıçak dahi çekildiğini anlattı. Trafik magandaları tarafından da sürekli seyir halindeyken sebebini bilmedikleri tepkiler ve sıkıştırmalarla karşılaştıklarını söyleyen esnaf, bu ‘güvenlik’ sorununa nasıl bir çözüm bulunabileceğini bilmediklerini söyledi. Esnaf, konu ile ilgili şunları söyledi: 

Allah’a çok şükür büyük bir sıkıntımız yok, işler çok iyi ancak tek bir sıkıntımız var güvenlik sorunu. Biz değerli müşterilerimizin güvenliğini tam olarak sağlıyoruz ama bizim güvenliğimiz yok. Bazı art niyetli kişiler taksiye binip, inerken para vermiyorlar. Gerekli güvenlik kollarına şikayet etsek de önüne geçilemiyor.

Kayseri’de taksi ücretleri ne kadar?

Öte yandan Temmuz ayı sonunda gelen zamlar neticesinde taksimetre açılış ücreti 12 liradan 22 liraya, indi-bindi ücreti ise 35 liradan, 66 liraya çıkarılmıştı.