'Suyumuza sahip çıkalım'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Serkan Tok, Ocak ayının ortası olmasına rağmen ne kar ne de yağmur yüzü görmeyen Kayseri'de kuraklığa dikkat çekmek için video klip hazırladı.

'Suyumuza sahip çıkalım'

Geçen yılın verilerine göre Kayseri merkezinde ilk kar yağışı 4 Ocak'ta meydana geldi. Bu yıl ise tarihler 11 Ocak'ı göstermesine rağmen, ne kar yağdı ne yağmur. Üstelik de hava sıcaklıkları da beklenenin çok üzerinde. Meteoroloji verilerine göre bugün Kayseri'de hissedilen hava sıcaklığı 19 derece. Karasal iklimin hakim olduğu şehirde, bu ayda bu sıcaklıklar başta çiftçileri olmak üzere vatandaşları endişelendiriyor.

BARAJLARDA DURUM ENDİŞE VERİCİ

Vatandaşı endişelendiren bir başka durum da barajlardaki su oranları. 'Kayseri'nin denizi' olarak adlandırılan Yamula Barajı'nda, geçen yıl aynı dönemde yüzde 25 olan su seviyesinin yüzde 6 azaldığı görülüyor. Sarıoğlan Barajı'nın doluluk oranı yüzde 3'e düştü. En iyi durumda olan Sarımsaklı Barajı'nın geçen yıla oranla yüzde 6 daha fazla dolu olduğu görülüyor, ancak bunun nedeni de yağışlar değil, barajın Zamantı Irmağı'ndan beslenmesi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ MÜJDE VERDİ

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Perşembe günü beklenen kar yağışı umutlandırdı. Konuyla ilgili olarak her fırsatta vatandaşı su israfına karşı dikkatli olmaya çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından, Perşembe günü beklenen kar yağışının müjdesini verdi. Büyükkılıç, mesajında, "Biliyorum hepimiz kar yağışını çok özledik. Şehrimizi bembeyaz göreceğimiz günler yakın inşallah. Metoroloji’den aldığımız verilere göre sabırla beklediğimiz kar, Rabbimizin rahmeti ve bereketi ile hafta içi yağacak gibi görünüyor." dedi.

"NESİLLERİMİZ TEHLİKE ALTINDA OLMASIN"

Başkan Büyükkılıç, her ne kadar Perşembe günü yağacak karın müjdesini verse de, çatlamış toprakları ve hava sıcaklıklarını gören vatandaşın da çiftçinin de endişeleri tükenmiş değil. Zaman zaman siyasetçilerin, zaman zaman oda başkanlarının, zaman zaman da uzmanların dikkat çektiği soruna dair en son uyarı MHP İl Başkanı Serkan Tok'dan geldi.

Sultansazlığı'nda çektiği video kliple soruna parmak basan Tok, "Suyumuza sahip çıkalım ki, nesillerimiz tehlike altında olmasın." uyarısında bulundu.

"SULTANSAZLIĞI ÇORAK TOPRAĞA DÖNDÜ"

Video klipte çöle dönmüş çatlamış toprakları gösteren Tok, “Birleşmiş Milletlerin raporuna göre son 100 yıl içerisinde dünya nüfusu tam 3 kat artmış. Fakat suya olan ihtiyaç bu nüfusun tam 7 kat artış göstermiş. Bu dengesizlik dünyanın su fakiri olmasına da neden olmuş. Bu dünyanın su fakirliği elbette Türkiye’miz de nasibini almış. Bugün İncesu Sultansazlığı çölleşmiş gölümüzden sesleniyorum. Etrafımıza baktığımda bu alanların her tarafı su kaynağı idi. Ancak Sultansazlığı kaynakları kuru bir çorak toprak haline gelmiş durumda." dedi.

"TÜRKİYE SU FAKİRİ"

Bu tür sosyal projelere devam edeceklerini söyleyen Tok, “Gelecek nesillerimizi daha rahat bir Türkiye’de Kayseri’de su kaynaklarımıza sahip çıkalım. Çünkü tatlı su kaynakları yüzde 2.5 civarındadır. Bu orana baktığımız da Türkiye bir su fakiridir. O yüzden gelişen ekonomide artan su ihtiyaçları, bugün daha da önemli hale gelmiştir. İnsanın yaşayabilmesi için havaya ve suya her dönem hissedilmiştir. Bu duruma uygun hale gelmiştir. Vücut havasız ve susuz yapamaz. O yüzden suyumuza sahip çıkalım ki nesillerimiz tehlike altında olmasın." mesajı verdi.

Haber Merkezi