Süper Lig hakemlerinin kampı devam ediyor

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından planlanan Hakem Kampı'nın ikinci günü sona erdi. Süper Lig ve Birinci Lig hakemlerinin katıldığı kampta, hem teorik hem de saha uygulamaları gerçekleştirildi.

Süper Lig hakemlerinin kampı devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan kampın ilk gününde, hakemlere beden dili sunumu ve video test değerlendirmesi içeren bir seminer düzenlendi. Bu seminerde, hakemler kendi görüntülerini inceleyerek gelişim fırsatları üzerine çalıştılar.

Kampın ikinci gününde ise eski FIFA elit kategori yardımcı hakemlerinden TFF Yardımcı Hakem Koçu Tarık Ongun'un işbirliğiyle güncel videolara dayalı bir sunum gerçekleştirildi. Bu sunum, hakemlerin saha içindeki işbirliği ve koordinasyonunu artırmayı amaçladı.

Ayrıca, UEFA Fitness Direktörü ve TFF Hakem Fitness Danışmanı Prof. Dr. Werner Helsen tarafından planlanan antrenman programları, süper lig ve birinci lig hakemleri tarafından uygulandı. Bu programlar kapsamında tüm hakemlerin vücut ölçümleri alındı ve UEFA 20 testi uygulaması gerçekleştirildi.

Süper Lig hakemlerinin kampı devam ediyor

TFF Sağlık Kurulu koordinasyonuyla gerçekleştirilen Hakem Beslenmesi seminerinde Diyetisyen Yunus Emre Bakırhan, hakemlere beslenme konusundaki deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, teknik direktör Abdullah Avcı ile yapılan bir oturumda, oyunun önemini vurgulayarak paydaşlar arası iletişim ve işbirliği ile karşılıklı saygının önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

MHK Hakem Kampı'nın üçüncü günü, teorik eğitimler, fiziksel antrenmanlar ve takım çalışmalarıyla devam edecek.