Süper Kupa öncesi 'Atatürk' posteri ve 'İstiklal Marşı' krizine TFF'den açıklama geldi

Bu akşam Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa öncesi Arap yetkililerin Atatürk posteri ve İstiklal Marşı'na izin vermemesi krize yol açmıştı. Fenerbahçe ile Galatasaray, maça çıkmama kararı alacağı iddia edilirken, TFF'den konu ile ilgili açıklama geldi. Süper Kupa oynanacak mı?

Süper Kupa öncesi 'Atatürk' posteri ve 'İstiklal Marşı' krizine TFF'den açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu akşam Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynayacağı TFF Süper Kupa öncesi 'Atatürk' ve 'İstiklal Marşı' krizi yaşanmıştı. 

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Süper Kupa öncesinde Arap yetkililerin Riyad’da dört şeye izin vermediği iddia edildi. Yetkililerin, Atatürk posteri, Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı, Atatürk tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin vermediği öne sürülürken, iki takımın da maça çıkmayacağı bildirildi.

TFF'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Konu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu açıklama yaptı. Açıklamada," Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır." ifadelerine yer verildi.