Sultan Sazlığı yanıyor - Yangın kontrol altına alınamadı!

Kayseri'de, Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda dün öğle saatlerinde başlayan yangın sürüyor. İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışması devam ediyor.

Kayseri Anadolu Haber kaynağını Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin!
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sultan Sazlığı yanıyor - Yangın kontrol altına alınamadı!

Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda dün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kayseri’nin Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçeleri arasında yer alan sulak alan, Türkiye’nin en önemli kuş cennetlerinden biri olarak biliniyor.

Sultan Sazlığı yanıyor - Yangın kontrol altına alınamadı!

Afrika ile Avrupa arasındaki göç yolu üzerinde bulunan ve 301’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Sultan Sazlığı, özellikle turna, flamingo ve dikkuyruk gibi kuşların dinlenme ve yavrulama alanı olarak öne çıkıyor. Çıkan yangının dumanı uzak mesafelerden de görülürken, ortaya çıkan görüntüler bölgede dikkat çekti. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması 2'nci gününde devam ediyor. Kuruyan kamışlar nedeniyle ekiplerin yangın söndürme çalışmalarında zorluk yaşadığı öğrenildi.