Suç örgütlerine 'KAFES' darbesi: 420 çete çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'KAFES' operasyonlarıyla ilgili raporu kamuoyu ile paylaştı. İşte Türkiye'nin 1 yıllık suçla mücadele karnesi… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde….

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Suç örgütlerine 'KAFES' darbesi: 420 çete çökertildi!

Bakan Yerlikaya, 1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘KAFES’ Operasyonlarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bu operasyonlar kapsamında, 420 organize suç çetesinin çökertildiğini duyurdu. Yerlikaya, milletin desteği ve dualarıyla ülkeyi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden temizlemeye kararlı olduklarını vurguladı.

Açıklamasında, çökertilen suç çetelerinin içeriğine ilişkin raporu detaylı şekilde kamuoyuna aktaran Bakan Yerlikaya, 142'sinin nitelikli silahlı organize suç çetesi olduğunu belirtti. Organize suçların türlerine ilişkin veriler de paylaşarak, bu çetelerin organize suç, narkotik suç ve siber suç kategorilerinde faaliyet gösterdiklerini aktardı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen polis ve jandarma ekiplerini tebrik ederek, ülkenin huzur ve güvenliği için organize suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı faaliyet raporuna göre

1 Ocak 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında, Organize Suç Örgütlerine yönelik düzenlenen ‘KAFES’ operasyonları kapsamında,

11’i Uluslararası,

1️4’ü Ulusal,

56’sı Bölgesel ve

3️39’u Yerel olmak üzere toplam 

420 Organize Suç Çetesi çökertildi. Bu çete içerisinde, 

6️’sı Uluslararası,

2️’si Ulusal,

13’ü Bölgesel ve 

121’i Yerel olmak üzere 

142’si Nitelikli Silahlı Organize Suç Çetesi. 

Suç Örgütleri işlediği suçlarla ilgili sınıflandırdığında,

420 Organize Suç Çetesinin;

270’i  Organize Suç,

128’i Narkotik suç ve 

22’si ise Siber Suç çetesi. 

Bakan Yerliaya paylaşımında şunları kaydetti: 'Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; 
Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteği ve duasıyla da bunu başaracağız. Tek Tek adalete teslim edeceğiz, Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz.'