SP Kayseri İl Yönetimi, Cumhuriyet Gazetesi'ne duyurusunda bulundu

Kayseri Saadet Partisi İl Teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesinin yayınlamış olduğu HZ. Peygamberle ilgili hakaret içeren karikatürlerden dolayı Cumhuriyet Gazetesi ve köşe yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu.

SP Kayseri İl Yönetimi, Cumhuriyet Gazetesi'ne duyurusunda bulundu

Kayseri Adalet Sarayı önünde Saadet Partisi İl Teşkilatı geçtiğimiz günlerde Fransız Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Hz. Muhammed’e(S.V) yönelik hakaret içeren karikatürü yayınlayan, Cumhuriyet gazetesi ve köşe yazarları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, “ Bugün 15 Ocak 2015. Bugün burada güzel haberlerin konuşulduğu, ülkemizle ilgili güzel şeylerin konuşulduğu konuyla ilgili bir açıklama yapalım. Ancak istemediğimiz olayları bugün burada değerlendirmek zorundayız. Bugün İslam düşmanları ABD, batı iş birlikçiler İslam dinine saldırmakta sınır tanımaz hale gelmiştir” dedi.

“Halkın kin ve nefret duygularını körükleyen Cumhuriyet Gazetesi çirkin bir saldırıda bulunmuştur” diyen Arıkan “Cumhuriyet Gazetesini halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından dolayı cezalandırmak için suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendi işlerine geldikleri gibi davranan ABD ve batının kirli işlerine çanak tutmaktan öteye gidememiş, bugünde bunu göstermişlerdir” diye konuştu.