Sosyal medyada gündem olan seyyar satıcıya İstanbul'daki hangi dernek destek olacak?

Sosyal medyada gündem olan seyyar satıcıya İstanbul'daki hangi dernek destek olacak? Kayseri'de geçtiğimiz hafta zabıtaların müdahalesiyle sattığı meyveler yere dökülen seyyar satıcı için yardım kampanyası başlatıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Sosyal medyada gündem olan seyyar satıcıya İstanbul'daki hangi dernek destek olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyada gündem olan seyyar satıcıya İstanbul'daki hangi dernek destek olacak? Kayseri’de geçtiğimiz hafta zabıtaların müdahalesiyle sattığı meyveler yere dökülen seyyar satıcı için yardım kampanyası başlatıldı. Kayseri'den de milletvekili ve bürokrasiden bazı isimlerin destek olacağını açıkladığı Yunus Küsen için İstanbul'da faaliyet gösteren 'Oh be! Dünya Varmış Derneği' sosyal medyada ve yerel basında da geniş yankı uyandıran olayın ardından seyyar satıcıya maddi destek kararı aldı.

Sosyal medyada gündem olan seyyar satıcıya İstanbul'daki hangi dernek destek olacak?

Belediye zabıtalarının dava açtığı ve tezgahı biz değil kendisi döktü dedikleri seyyar satıcı Yunus Küsen’in yeni açacağı iş yerinin kirası ve bağkurunu derneğin üstlendiği açıklandı.

Seyyar satıcı Küsen’den belediye zabıtalarının da şikayetçi oldukları ve bu nedenle dava açtıkları öğrenilirken, CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı ve ÇYDD Kayseri Şubesi Üyesi Avukat Niyazi Ünalmış’ın da Küsen’in dosyasını aldığı ve hukuki olarak yardımcı olacağı belirtildi. 

Sosyal medyada gündem olan seyyar satıcıya İstanbul'daki hangi dernek destek olacak?

Avukat Feyza Altun tezgahı dağıtılan Yunus Küsen'le görüştüğünü belirterek konuya ilişkin X hesabından şu açıklamayı yaptı; 

Tezgahı dağıtılan Yunus abi ile görüştüm. Oh Be! Dünya Varmış Derneği Yunus abinin açacağı iş yerinin kirasını ve bağkurunu ödemeyi üstlendi. Zabıtalar kendisinden şikayetçi olmuş, dosyayı da CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Av. Niyazi Ünalmış üstlendi. Yunus abiye katkıda bulunmak isteyen derneğin aşağıdaki hesabına bağışta bulunabilir. Açıklamaya Yunus yazmanız yeterli imiş havuz oluşturulup para buraya aktarılacak imiş. Kendi adıma bağışımı yaptım. Dernekten resmi evraklarını istedim tweete ekliyorum. Bilginize.

Avukat Feyza Altun'un paylaşımı ise şöyle;

Seyyar satıcı olayında neler yaşanmıştı?

Gevher Nesibe Mahallesi’nde zabıtanın satıcıya müdahalesi şok görüntülere sebep olmuştu. Mimarsinan Caddesi üzerinde el arabası üzerinde satış yapan bir satıcıya zabıta ve polis ekipleri müdahale ettiği ve satıcının tezgahını devirdiği görüntülenmişti. 

Yere dökülen ürünlerini gören satıcı, eline ürünleri alarak zabıta ve polis atarak durumu protesto etmişti. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi vatandaşlar tarafından kaydedilirken satıcının da zor sakinleştirildiği de kaydedilmişti. Olayın ardından tezgahı dökülen seyyar satıcının Kayseri Kale surlarına çıktığı ve ekiplerin müdahalesiyle indirildiği de kameralara yansımıştı.