SON DAKİKA! - Sigaraya Bir Zam Daha

Son Dakika! Sigara fiyatlarındaki yeni yıl maktu vergi tutarlarının belirlenmesi üzerine bakın hangi sigara grubuna daha zam geldi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

SON DAKİKA! - Sigaraya Bir Zam Daha

Son Dakika! Sigara fiyatlarındaki yeni yıl maktu vergi tutarlarının belirlenmesi üzerine bakın hangi sigara grubuna daha zam geldi? 

Sigara ve tütün oranlarında yeni yıl ile birlikte vergi oranları değişti ve karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanan 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununda yer alan bazı ürünlere uygulanan tüketim vergisi oranları asgari maktu ve maktu vergi tutarlarının yeniden belirlenmesi ile bu ürünlerde 2024 yılı Ocak- Haziran dönemi için uygulanması hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasına karar verilmişti.

1 Ocak’tan itibaren sigaradan alınan vergi oranı yüzde 63’ten, yüzde 57’ye düşecekti. Ancak sigaranın maktu vergi tutarı 1,1403 TL’den 4,8058 TL’ye yükseldi. Sigaranın maktu vergi tutarı ise 1,1114 TL’den, 1,4249 TL’ye yükseldi. Yapılan bu vergi düzenlemesi, sigara ve tütün ürünlerinin vergilendirilmesinde kullanılan oranları etkileyerek fiyatlar üzerinde de değişikliklere neden oldu.

Bugün Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği'nin paylaşımı ile Marlboro, Parlıament, Murattı, Lark, Chesterfıeld ve L&M sigara markalarına zam geldi. Uygulanan zam fiyatlarının detayları şöyle;

SON DAKİKA! - Sigaraya Bir Zam Daha