Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Bugün toplanan Para Politikası Kurulu, ekim ayının faiz kararını açıkladı. Peki, politika faizi ne kadar yükseltti? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan’ın önderliğinde gerçekleşen toplantı son buldu. Geçtiğimiz ay Politika faizi 500 baz puan artışla yüzde 25’ten yüzde 30’a yükseltmişti. Böylece dolar tarafından bir yükselme yaşanmıştı.

Ekonomistlerin faiz kararından önce, faiz oranının 500 puan artırılarak yüzde 35’e yükseltileceğini tahmin ediyordu. Yıl sonuna kadar bu oranın yüzde 40 olacağı diğer tahminleri arasında yer alıyor.

Bu ay ise Para Politikası Kurulu politika faizini şöyle açıkladı, 'Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir. Jeopolitik gelişmeler, enflasyon görünümünde petrol fiyatları kaynaklı risk oluşturmaktadır. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarının etkisiyle, dezenflasyonu 2024 yılında Rapor’daki patika ile uyumlu şekilde tesis etmekte kararlıdır. Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 30’dan yüzde 35 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.