SON DAKİKA! - Kayserili Ünlü Gazetecinin Davasında Şok Gelişme!

5 Şubat 2024 tarihinde sabah saatlerinde evinden çıkarken, planlayarak evinin önüne pusu kurup gazeteci Azim Deniz'i yakın mesafeden, öldürme amacı ile 4 el ateş edip yaraladığı iddiasıyla tutuklu olan şahıs, Kayseri 2. Sulh ceza mahkemesince 3.5 ay sonra tahliye edildi. Detaylar haberimizde…

SON DAKİKA! - Kayserili Ünlü Gazetecinin Davasında Şok Gelişme!

Kayseri’de ünlü Gazeteci Azim Deniz’i silahla vurarak yaralayan şahıs, serbest bırakıldı.

Böyle karar ne duyuldu ne görüldü?
Kayseri 2. Sulh ceza mahkemesi hukuk tarihinde görülmemiş bir karara imza attı. Planlayarak gazeteciyi evinin önünde vurduktan sonra kaçan ve Boğazlıyan'da yakalanan şahsı, kaçma şüphesi yok diye tahliye etti.

Gazetecinin avukatı Aykan Mazmanoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; 'Araştırmalarımız ve güçlü şüphelerimize göre, azmettirici tarafından evinin önünde pusu kurdurularak, müvekkilimi öldürtme amacı silahlı saldırıda bulunan ve müvekkilimi, biri ölümcül, 3 yerinden silahla yaralayan, tetikçi Adem Tembel Kayseri 2. Sulh ceza mahkemesi tarafından 'Kaçma şüphesi yoktur' diye serbest bırakıldı. Halbuki silahlı saldırıyı yapan tetikçi Adem Tembel, olay sonrası kaçarken polislerin dikkatli takibi sonrası Boğazlıyan’da yakalandı.
Hukuk tarihinde nadiren görülen haksız ve adaletsiz bukarar, Kayseri 2. Sulh ceza mahkemesince  verilmiştir. 'Kayseri’de ki tüm hukukçu meslektaşlarıma sesleniyorum, bu hafta nöbetçi olan 2. Sulh ceza mahkemesi hakimliğine müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur diye tahliye talebinde bulunun ve Azim Deniz dosyasını örnek gösterin mutlaka tahliye edilecektir'  dedi. Avukat Aykan Mazmanoğlu 2 Sulh ceza mahkemesinin tahliye kararına itiraz edeceklerinide belirtti.