Sokak Köpeklerinin Uyutulacağı Tarih Belli Oldu

AK Parti, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili önemli bir yasal düzenleme için harekete geçti. Partinin Genel Başkanvekili Efkan Ala, yaptığı açıklamada, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin düzenlemenin Meclis gündemine geleceği tarihi açıkladı. Detaylar haberimizde…

Sokak Köpeklerinin Uyutulacağı Tarih Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin kararın meclis gündemine ne zaman geleceğini, Genel Başkanvekili Efkan Ala açıkladı.

Köpekler 30 gün sonra uyutulacak

AK Parti, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı yeni kanun teklifinde sona yaklaştı. İngiltere'deki düzenlemelere benzer bir yapıya sahip olan teklif, Türkiye'deki sokak hayvanları sorununu çözmeyi hedefliyor. Yeni yasa teklifi kapsamında, her belediye, barınaklarındaki köpeklerin fotoğraflarını çekerek sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Bu ilanlar, köpeklerin hızla sahiplenilmesi için çeşitli platformlarda yer alacak. Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 günlük bir süre belirlenecek. Bu süre zarfında sahiplendirilmeyen köpekler, 30 günün sonunda uyutulacak.

Karara birçok kişi karşı çıktı

Bu düzenleme, hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı. Birçok örgüt, sahipsiz hayvanların uyutulmasının yaşam hakkına aykırı olduğunu savunarak, kısırlaştırma ve bakım çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtti.
Efkan Ala, bu yeni düzenlemenin Meclis tatile girmeden önce görüşüleceğini ve yürürlüğe gireceğini duyurdu. Meclis’in yaz tatiline girmesi öncesinde yasalaşması planlanan bu düzenleme, sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını öngörüyor. Ala, bu düzenlemenin toplumsal güvenliği sağlamak amacıyla gerekli olduğunu vurguladı.

‘Türkiye turlarında 'kuduz tehlikesi' uyarısı yapılıyor’

Ala, sahipsiz hayvanlarla ilgili çalışmaların hızlandığını belirterek, sokaklarda başıboş köpeklerin olamayacağını ifade etti. ‘Devletin ve belediyelerin işi sokakta güvenliği sağlamak. İnsanları parçalıyorlar, buna seyirci kalamayız. Yurt dışındaki turizm şirketleri Türkiye turlarında 'kuduz tehlikesi' uyarısı yapıyor. Bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor, ’diyen Ala, bu sorunun etkili bir şekilde çözüleceğinin altını çizdi.