Şok eden kuruyemiş fiyatı! - Artık tane ile satılacak

Peş peşe gelen zamlardan iç antep fıstığı da nasibini aldı. Yapılan zamlarla birlikte temel gıda fiyatlarına büyük zam yapılırken sosyal medyada paylaşılan kavrulmuş iç antep fıstığının fiyatı görenleri şaşkına çevirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Bülteninde..

Şok eden kuruyemiş fiyatı! - Artık tane ile satılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda sektörüne peş peşe yapılan zamlardan kavrulmuş iç antep fıstığı da nasibini aldı. Birçok gıda fiyatına zam gelirken sosyal medyada paylaşılan antep fıstığının görüntüleri gündem oldu. Kuruyemiş grubunun en pahalı ürünlerinden biri olan kavrulmuş iç antep fıstığı da enflasyondan etkilenerek kilosu 2 bin 350 TL olarak satışa sunuldu.

ANTEP FISTIĞI NASIL YETİŞTİRİLİYOR

Antep fıstık ağacı sıcağı seven bir bitki olup hem Akdeniz hem de çöl ikliminde yetiştirilebilir. Yaz sıcaklığının 35 - 40 derece aralığında olduğu bölgelerde yüksek verim elde etmek mümkündür. Son derece dayanıklı bir ağaç olan Antep fıstık ağacı, ilkbahar ve kış donlarından fazla etkilenmez.

Fıstık ağacı dikerken dikkat edilmesi gereken temel hususlardan biri rakımdır. 500 - 800 rakım arası yükseklikler bu ağaçlar için idealdir. İran fıstığı ise 1000 - 1100 metre aralığındaki rakımlarda yetiştirilebilir.