SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca SMA hastalarına umut olacak yeni bir tedavi yöntemi üzerinde çalışıldığını belirtti. Yeni gelişmeler neler? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığı ile ilgili son gelişmeleri açıkladı. SMA hastalarına umut olacak yeni bir tedavi yöntemi üzerinde çalışıldığını belirten Koca, yapılan araştırmaların umut verici sonuçlar sunduğunu ifade etti.

SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Musküler Atrofi (SMA) hastalığına yönelik yapılan çalışmalarda elde edilen yeni gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!
SMA, omurilikteki motor sinir hücrelerinin yavaş yavaş kaybına yol açan genetik bir bozukluktur. Bu durum, kas güçsüzlüğü, hareket kısıtlılığı ve solunum sorunları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. SMA hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve tedavi seçeneklerini genişletmek için yapılan araştırmalar büyük önem taşımaktadır.

SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!
Bakan Fahrettin Koca, SMA hastaları ve aileleri için umut verici bir gelişmenin yaşandığını açıkladı. Yeni bir tedavi yöntemi üzerinde çalışıldığını belirten Koca, yapılan araştırmaların umut verici sonuçlar sunduğunu ifade etti. Detaylı bir şekilde incelenen tedavi yönteminin, SMA hastalarının yaşam kalitesini artırabileceği ve hastalığın seyrini yavaşlatabileceği düşünülüyor.

SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!
Bakan Fahrettin Koca, SMA'da gen tedavisinin başlayacağını duyurdu.
Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, " SMA konusunda son derece hassasız. Bu hastalığın istismar aracı olarak kullanılmasına tahammülümüz yok. SMA Bilim Kurulumuz var. Faydası ispat edilmiş olan ilacın temini sağlanıyor. Gen terapisini SMA Bilim Kurulu kimlere uygulanabileceğini belirledi, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek" dedi.

SMA ile ilgili yeni gelişmeler var!
Bakan Koca bir nadir hastalıklar hastanesi kurulacağını da söyledi. Koca, "Diş hekimliği uygulaması 3 ilde pilot olarak başladı. Şimdi tüm Türkiye genelinde başlatıyoruz. Yaklaşık 10 bin kişiye bir aile diş hekimi olacak şekilde planladık. Yaklaşık 8 ila 10 bin arası aile diş hekimi bu projede görev alacak" açıklamasında bulundu.
2 SMA hastasının bulunduğu Kayseri’de bu sayı 3’e yükselmişti. Melih Eymen Ceylan ve Hasan Çınar’ın kampanyası tamamlanarak tedavisi yapılmak üzere yurt dışına gönderildi. Bakan Koca’nın açıklaması Kayseri’deki 3. SMA hastası ailesi tarafından için umut verici karşılandı.