Slovenya Kayseri Fahri Konsolosluğu açıldı

Slovenya Kayseri Fahri Konsolosluğu, Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo'nun katılımları ile açıldı. Açılışta konuşan Primoz Seligo, 'Slovenya'nın bağımsızlığının 30. yıl dönümü olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum' dedi.

Slovenya Kayseri Fahri Konsolosluğu açıldı

Slovenya Kayseri Fahri Konsolosluğu açılış töreni gerçekleştirildi. Kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirilen Fahri Konsolosluğun açılış törenine, Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve vatandaşlar katıldı.

Slovenya Kayseri Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü yaptığı konuşmada, “Slovenya Cumhuriyeti, Kayseri’de ki fahri konsolosluk çalışmalarını 8 yıldır sürdürmektedir. Daha önceki ofisimiz Organize Sanayi bölgesindeydi. Slovenya Büyükelçimizin yönlendirmeleri doğrultusunda ofisimizi merkezde bir yere almak istedik. Buradaki amacımız insanlara daha iyi hizmet edebilmek” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin, yaptıkları çalışmalar ile zengin olduklarını söyleyen ülkelerden çok daha fazla çalışmalar ve fedakarlıklar yapan bir ülke olduğunu kaydetti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de, “Kayseri ticaret ve turizm şehri Şehrimiz her anlamda potansiyel bir güce sahip. İhracatta ise ülkemizde ilk 11 içerisinde ama hedefimiz daha da yükseklere çıkmak. Bugün burada açılışını yaptığımız konsoloslukta Kayseri ticaretine ciddi bir katkı sağlayacak, ciddi bir hizmet sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Primoz Seligo, “Yeni açılacak fahri konsoloslukta bulunduğu için ve Slovenya’nın bağımsızlığının 30. yıl dönümü olmasından dolayı çok mutlu ve gururluyum. Slovenya’nın bağımsızlığının 30. Yılını kutluyoruz. 25 Haziran tarihinde 1921 yılında Yugoslavya’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Fahri konsolosumuz Harun Hasyüncü’yü tebrik ediyorum. Elçiliğimizin büyük desteği ile daha iyi işlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

İHA