Sivas, Yozgat ve Nevşehir de katıldı – Kayseri'de büyük festival!

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Gastronomi Festivali Bölge Yemek Yarışması'nı duyurdu. Festivale komşu iller Sivas, Yozgat ve Nevşehir de katılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Sivas, Yozgat ve Nevşehir de katıldı – Kayseri'de büyük festival!

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kayseri’de Gastronomi Festivali Bölge Yemek Yarışması’nın yapılacağını duyurdu. Festivale komşu iller Sivas, Yozgat ve Nevşehir’in de katılacağı belirtildi.

Erciyes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılacak olan ödüllü yarışma 17.04.2024 tarihinde düzenlenecek.

2 grup şeklinde düzenlenecek yarışma saatleri şu şekilde belirlendi,

1. Grup Yemek Yarışması 09.00-12.30 saatleri arasında
2. Grup Yemek Yarışması 11.30-15.00 saatleri arasında

Yarışmanın ardından yapılacak ödül töreninin ise 15:00’da yapılacağı aktarıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma ile öğrencilere mesleki eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunarken Türk mutfağının geleneksel tatlarını da ön plana çıkarmak hedefleniyor. Yarışma ile öğrenciler, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini ortaya koyarken aynı zamanda bu değerli mirası koruma sorumluluğunu daha iyi anlama şansı buluyor.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 7 bölgede 28 şehirde yapılacak olan il düzeyindeki yarışmaların tamamlanmasının ardından il birincilerinin katılım sağlayacağı final yarışması gerçekleştirilecek. Bölge birincileri İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 4 Mayıs'taki büyük finale katılacak.