Sivas Kongresi 101 yaşında

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan, Sivas Kognresi'nin 101'inci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, Sivas Kongresi'nde 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' diye haykıranları, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, vatan savunmasında canlarını feda edenleri bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Sivas Kongresi 101 yaşında

Sivas Kongresi’nin 101’inci yıldönümü nedeniyle Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan yazılı bir açıklama yayınladı. Başkan Ceylan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda; tam bağımsızlık ve milli egemenlik ilkelerinin temel prensip olarak kabul edildiği, Sivas Kongresi’nin 101. yılında da, Gazi Mustafa Kemal’in “Ya İstiklal, Ya Ölüm” parolasını kendisine rehber edinen derneğimiz, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden vazgeçilmeden, hedef ve yönünü kaybetmeden gelecek nesillere aktarılması savaşını ödün vermeden sürdürmektedir” dedi.

“Milli İradeyi yeniden hâkim kılmak için çalışıyoruz ve başaracağız” diyen Ceylan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, Sivas Kongresi’nde “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diye haykıranları, devrim ve demokrasi şehitlerimizi, vatan savunmasında canlarını feda edenleri bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz” ifadeleriyle açıklamasına son verdi. >Kurumsal Haber