Sivas Hurması - Kahve Yanı Tatlısı - Türk Mutfağı

Türk mutfağının zengin mirası, Sivas hurması ile yeni bir tatlı serüvenine dönüşüyor! Geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş olan Sivas hurması, kahve yanı tatlısı olarak sofralarda yerini alıyor. Sivas Hurması tatlısının tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Sivas Hurması - Kahve Yanı Tatlısı - Türk Mutfağı

Türk mutfağının zengin mirası, Sivas hurması ile yeni bir tatlı serüvenine dönüşüyor! Geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş olan Sivas hurması, kahve yanı tatlısı olarak sofralarda yerini alıyor.

Bu eşsiz lezzet, damaklarda bıraktığı unutulmaz izleriyle adından söz ettirecek. Türk kahvesi keyfini tamamlayan bu özel tat, lezzet arayışında olanları mest ediyor. Sivas hurmasıyla tanışın, Türk mutfağının gizli lezzetlerini keşfedin! İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

400 gram tuzsuz tereyağı

Yarım su bardağı zeytintağı

Yarım su bardağı su

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Alabildiği kadar un

Şerbeti için;

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Yarım dilim limon

Hazırlanışı;

İlk olarak şerbeti yaparak başlıyoruz. Şeker, su ve limonu tencereye alıp, yaklaşık yarım saat kaynatıyoruz. Şerbetimiz katı kıvamlı bir şerbet olacak. Bunun için bir çimdik tuz ekleyelim (kaynamaya başlayınca). Hamuru için tereyağını bir tencereye alıp eritelim. Erittikten sonra yavaşça yoğurma kabımıza dökelim (dökerken yağın altta kalan beyaz kısmını kullanmıyoruz).

Tatlının en önemli püf noktalarından biri kullandığımız tereyağı. Başka herhangi bir yağ ile bu tatlıyı yapamazsınız.

Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip, katı ve cıvık arasında bir hamur elde ediyoruz (yağlı hamur çok yoğrulmaz dikkatli yoğuralım). Yoğurduğumuz hamura şeklini verip, önceden ısıtılımış 180 derece fırında rengi dönene kadar pişiriyoruz (şeklini bir kalbur yardımı ile veya slikon nihale ve rende yardımı ile verebilirsiniz). Pişirdikten sonra soğuk tatlımıza, soğuk şerbetimizi döküp çekmesini bekliyoruz. Tatlı ve şerbetin soğuk olması gerekiyor. Afyet olsun...