Sivas'a tahsis edildi: Kayseri'ye de katkı sağlayacak!

Türkiye'de 14. il olarak Sivas'a tahsis edilen hava ambulansı Kayseri'ye de katkı sağlayacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Sivas'a tahsis edildi: Kayseri'ye de katkı sağlayacak!

Sağlık Bakanlığınca Türkiye'de 14. il olarak Sivas'a tahsis edilen hava ambulansı Kayseri'ye de katkı sağlayacak. Acil vakalarda hastalara daha hızlı hizmet sağlayabilmek amacıyla Sivas iline tahsis edilen hava ambulansı, Kayseri ve bölge illere de katkı sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı 14. il olarak yaklaşık 28 bin 488 kilometrekare alana sahip Sivas'a hava ambulansı tahsis etti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ''İnşallah bu hizmet sayesinde acil vakalarda hastalarımız çok daha hızlı bir şekilde hastanelere yetiştirilecek böylece birçok can kaybının da önüne geçilmiş olacak. Helikopter aynı zamanda hastalarımıza umut olan organ bağışı konusunda da ilimize ve bölgemize önemli katkıda bulunacaktır'' dedi.

Sivas'a tahsis edildi: Kayseri'ye de katkı sağlayacak!

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de ''Sağlık alanında yapılan bu tür yatırımlar, şehrimizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Ambulans helikopteri artık Sivas ve çevresindeki hizmetlerde kullanılacak'' ifadelerini kullandı.

Hava ambulansının acil durumlarda ve ağır hasta nakillerinde hızlı müdahele sağlanması hedefleniyor.