Sıcak havalarda rahat uyuyabilmek için neler yapmalıyız?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklık artmaya başladı, bu da uyku problemi yaşanmasına neden oluyor. Peki sıcak havalarda nasıl rahat uyunur? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Sıcak havalarda rahat uyuyabilmek için neler yapmalıyız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklık artmaya başladı, bu da uyku problemi yaşanmasına neden oluyor. Kayseri’de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle uyumak çoğu insan için zorlu ve yorucu olabiliyor. Uyku uzmanları sıcak havada nasıl rahat uyunabileceğini anlattı.
Uyku öncesi rahat edebilmek ve uykuya rahat dalabilmek için duş alınması öneriliyor. Uyku öncesi ılık bir duş vücut ısınızı dengeleyip kesintisiz bir uyku uyumanıza yardımcı olabilir.

Sıcak havalarda rahat uyuyabilmek için neler yapmalıyız?
Sıcaklık nedeniyle uykuya dalmakta zorlansanız bile yataktan kalkmayınız günlük uyku düzeninizi değiştirmeyiniz. Rahat bir uyku için nevresimlerinizi aralıklı olarak değiştirmeyi ihmal etmeyiniz. Nevresimleriniz pamuklu olmasına dikkat edin.
Uyuduğunuz odayı havalandırmak rahat uyku uyumanızı kolaylaştıracaktır.
Gün içinde yeterli su içmek vücut ısınızı dengede tutacaktır. Bu da gece uykuya dalmanıza yardımcı olacak ve terlemenizi önleyecektir. Sıcak hava nedeniyle gün boyu enerjiniz düşük olabilir. Bu da sizi uykuya meyilli hale getirecektir. Ancak gece boyu uykunuzun kesintisiz devam edebilmesi gün içerisinde şekerleme yapmaktan kaçınmalısınız.