SGK'dan annelere emeklilik avantajı
SGK, kadın sigortalılar için doğum borçlanması şartlarını paylaştı. Üç çocuğa kadar toplam 6 yıl prim kazanılabiliyor. İşte dikkat edilmesi gereken ayrıntılar.
Sosyal Güvenlik Kurumu, kadın sigortalıların doğum borçlanmasıyla emekliliklerine katkı sağlayabileceğini hatırlatan bir paylaşım yaptı. Açıklamada, sigortalı olduktan sonra yapılan doğumlar için en fazla üç çocuk adına borçlanma yapılabileceği belirtildi.
Toplam 6 yıla kadar süre kazanılabiliyor
Paylaşıma göre her çocuk için 2 yıl olmak üzere toplamda 6 yıla kadar borçlanma hakkı bulunuyor. Böylece eksik prim günleri tamamlanarak emeklilik sürecine katkı sağlanabiliyor.
Bazı şartlar aranıyor
Doğum borçlanmasında çocuğun sağ doğmuş olması gerekiyor. Eğer çocuk 2 yaşını doldurmadan vefat ederse, sadece yaşadığı süre kadar borçlanma yapılabiliyor. Ayrıca doğumdan sonra prim ödenen günler borçlanma süresine dahil edilmiyor.
