Serkan İçelli'den Yahyalı depremi açıklaması

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, bugün Yahyalı'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Haberinde...

Serkan İçelli'den Yahyalı depremi açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem sonrası ünlü Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, ‘Depremin Ecemiş kırığı ile  bir  bağlantısı olmayıp tetikleyici nitelikte değildir’ dedi. 
Bu bölgenin hemen  hemen  yer  yerinde 5.0 büyüklükte deprem  üretecek bu tip yapılar mevcut olduğuna dikkat çeken İçelli, ‘Kayseri 110 km, Yahyalı 45 km, Adana 75 km uzaklıkta , Ecemiş fayının doğusu 34. km de konumunu çizdiğim, muhtemelen sağ yanal doğrultu atımlı bir kırıkta M= 4,0 büyüklüğünde deprem oldu. Genel olarak mağmatik kayaçlardan oluşan bu lokasyon Gabro ve Peridotit cinsi volkanik kayaçların yakınsak  hareketleri sonucu bazik ve ultrabazik kayaçların sınırlaması ile bir  nevi volkanik dolgu halindedir. Bu bölgenin hemen  hemen  yer  yerinde M= 5,0 büyüklükte deprem  üretecek bu tip yapılar mevcuttur. Depremin Ecemiş kırığı ile  bir  bağlantısı olmayıp tetikleyici nitelikte değildir.’ dedi.