Serinleten Lezzet - 15 Dakikada Pratik İçecek Tarifi - Ev Yapımı Soğuk Kahve

Yaz aylarında evde pratik şekilde soğuk kahve tarifi ile karşınızdayız. Hem ekonomik hem de pratik soğuk kahve tarifine ne dersiniz? Mutlaka denemeniz gereken evde kolayca soğuk kahve hazırlamanın detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Serinleten Lezzet - 15 Dakikada Pratik İçecek Tarifi - Ev Yapımı Soğuk Kahve

Yaz aylarının vazgeçilmez serinletici içeceği olan soğuk kahve, kahve severlerin favorisi haline geldi. Sıcak hava ve güneşli günlerin etkisiyle tercih edilen soğuk kahve, hem ferahlamak isteyenlere hem de kahve tadını özlemiş olanlara hitap ediyor.15 dakikada soğuk kahve hazırlama tarifini Kayseri Anadolu Haber olarak derledik. 

Özellikle kafeinli içeceklerin serinletici etkisi ve enerji verici özelliği, soğuk kahveyi daha da cazip hale getiriyor. Farklı aromalarla zenginleştirilen soğuk kahve çeşitleri, vanilya, çikolata, fındık gibi tatlarla harmanlanarak lezzet şölenine dönüşüyor.

Kahve zincirlerinde gelen kahve fiyatları zamları ile evde yapılan özgün karışımlar sayesinde soğuk kahve, klasik sıcak kahve lezzetini yeni bir boyuta taşıyor. Buzlu kahve, soğuk espresso, karamel macchiato gibi çeşitlerle her zevke ve damak tadına uygun seçenekler sunuluyor.

Soğuk kahve, içeceğinizi keyifle yudumlarken sizi serinletirken aynı zamanda enerjinizi de tazelemiş olmanızı sağlar. Artık soğuk kahve, kafein tutkunlarının sıcak yaz günlerindeki en yakın dostu haline geldi.

Serinleten Lezzet - 15 Dakikada Pratik İçecek Tarifi - Ev Yapımı Soğuk Kahve

Soğuk Kahve için malzemeler çok basit

- 2 tatlı kaşığı granül kahve

- 1/2 çay bardağı su

*İsteğe göre şeker

Soğuk kahve püf noktası

Soğuk kahvenin temel malzemesi olan kahvenin kalitesi önemlidir. Ayrıca karışımı iyice çırpıp köpürtmek gerekir.

15 dakikada soğuk kahve yapılışı

Bir kaseye granül kahve ve suyu alıp tel bir çırpıcıyla çırpmaya başlayın.

Başta koyu renk olan, siz çırptıkça rengi açılacak bir karışım elde edin.

Yaklaşık 15 dakika çırptıktan sonra karışım kıvamını bulacak, katılaşacaktır.

Ardından bir bardağa dilediğiniz kadar buz ilave edin. Üzerine soğuk sütü ekleyin.

En üste de hazırladığınız kahveli kremayı ilave edip servis edin. Karıştırarak içebilirsiniz. İsteğe göre çeşitli soslar kullanabilirsiz.

Afiyet olsun...

Fakat bu tarifte sınır yok! Başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle…