ŞEKER'İN KIZILAY YALANI ORTAYA ÇIKTI

Kayseri Şeker Fabrikası'nın depremzedeler için Kızılay'a şeker satışı yapmadığına dair açıklaması kısa sürede çürütüldü. Fabrikanın depremzedeler için alınan şekeri Kızılay'a hem de perakende fiyatına fatura ettiği ortaya çıktı.

ŞEKER'İN KIZILAY YALANI ORTAYA ÇIKTI

 Kayseri Şeker Fabrikası'nın Kızılay'ın depremzedeler için satın almak istediği şekeri, parası ödenmediği için sevk etmediği ve fabrikada beklettiği iddia edilmişti. Kızılay'a verilen şekerin toptan fiyatına değil perakende fiyatına verilmesi ise tepki çekmişti. Bu iddianın basında yer alması üzerine Kayseri Şeker Fabrikası’ndan açıklama yapıldı. 
Açıklamada “Bazı medya organlarında kasıtlı olarak “Kızılay’a Şeker Satışı” diye bahsi geçen şeker satışı, deprem bölgesine yardım malzemesi gönderme amaçlı şeker almak isteyen bir firmaya yapılmıştır. Bu firma kurumumuzdan toptan şeker fiyatı üzerinden alım yaparak Kızılay’a bağış yapmıştır. Kızılay’ın direkt Kayseri Şeker’den resmi bir yardım talebi olmamış olup, doğrudan şirketimiz ile iletişime geçerek böyle bir talebi olması halinde geçmişte olduğu gibi şimdi de tüm imkânlarımızı sunacağımızdan asla şüphe duyulmamalıdır.” Denildi.
Ancak bu açıklama Kızılay’dan ismini vermek istemeyen bir yetkili tarafından yalanlandı. Kızılay’ın önce depremzedelere gönderilmek için şekeri talep ettiği ancak fabrikadan ödeme istendiği, ödemeye yapacaklarını ancak prosedürlerin uzun sürdüğünü söyledikleri için sevkiyatın yapılmadığını anlatan yetkili, bunun üzerine bir işadamı ile temasa geçerek ödemenin yapılmasını sağladıklarını söyledi. Şeker’in açıklamasından sonra faturanın Kızılay’a kesildiği, fabrikanın sattığı şekeri ise perakende fiyatına fatura ettiği belirlendi.