Şehirler Arası Otobüslere Yeni Düzenleme - U-ETDS

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamayla şehirler arası otobüslere yeni düzenleme yapıldığını duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Şehirler Arası Otobüslere Yeni Düzenleme - U-ETDS

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklaması ile yolcu taşımada en fazla tercih edilen şehirler arası otobüslerde yeni bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

Şehirler Arası Otobüslere Yeni Düzenleme - U-ETDS

Otobüslerin son dönemlerde karıştıkları kazalarla gündem olduklarını ifade eden Uraloğlu, şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takmanın zorunlu olacağını söyledi. Otobüslerin, konum, tarih ve saat bilgilerini 2 dakikalık periyotlar halinde Ulaştırma Bakanlığı’nın Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) bilgileri iletecek dedi.

Araç takip hizmeti veren firmaların sistemleri üzerinden Bakanlığa iletileceğini söyleyen Uraloğlu, plaka üzerinden tüm sorgulama ve eşleştirme işlemlerinin U-ETDS üzerinden yapılacağını söyledi.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yolcu taşıma faaliyetinde bulunan taşıtları kapsayan bu uygulama 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Kurallara uyulmaması halinde firmalara gerekli uyarıların ve yaptırımların uygulanacağı açıklandı.