Şehidin var Kayseri!

Bingöl'den, Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu 11 asker şehit oldu. Şehitlerden biri de, bugün baba ocağı Pınarbaşı'nda toprağa verilecek olan Uzman Çavuş Tolga Demirci.

Şehidin var Kayseri!

Dün, Tatvan'dan gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğdu. Bingöl’den Tatvan’a gitmek için kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş, Jandarma Kurmay Albay Şentürk Aydınyer, Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu, Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz, Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül ve Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci şehit oldu.

VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

Şehit ateşi, Kayseri'ye de düştü. 1988 doğumlu Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin Pınarbaşı Uzunpınar Mahallesi'ndeki baba ocağı yasa boğuldu. Bugün, öğle namazına müteakip, memleketinden son yolculuğuna uğurlanacak olan Demirci'nin, "Şehit olursam, beni babamın yanına gömün." şeklindeki vasiyeti ortaya çıktı.

MİLLETVEKİLİ ERSOY'UN DAYISI DA ŞEHİT OLDU

Öte yandan, şehit olan Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un büyük dayısı olduğu ortaya çıktı. Şehit Erbaş'ın cenazesi, dün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camiinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Milletvekili Ersoy, büyük dayısı Osman Erbaş'ın şehadetini, sosyal medya hesabından, "Kahramanlar can verir Yurdu yaşatmak için... Büyük Dayımız Korgeneral Osman Erbaş ve Şehit düşen askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum." mesajıyla duyurdu.

"11 ANANIN YÜREĞİ DAĞLANDI"

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Askerlerimizin terörle mücadele için bölgede olduklarını, canlarını hiçe sayarak zorlu hava şartlarında dahi mücadele içinde olduklarını, PKK’lı teröristlerin barınak ve yığınaklarının temizlenmesi için etkin bir çalışma içerisindeyken vatan savunması için şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizin acı haberi bizleri yasa boğmuştur. 11 ocağa yine ateş düşmüş, 11 vatan evladı memleket uğruna şehit olmuş. 11 ananın yüreği dağlanmış gözü yaşlı aileler yetim çocuklar kalmıştır. Biz bir ölür , bin diriliriz terörle  mücadelede sonuna kadar gidileceğine , terörün kökünün kazınacağına inancımız tamdır. Devletimiz hiç bir hesabı yarım bırakmayacaktır. Acımız çok derin aziz şehitlerimizi ve hatıralarını unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı belirtirim." diye konuştu.

“AZİZ MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Şehitlerle ilgili baş sağlığı mesajı yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Askeri helikopterin Bitlis'te elim bir kazaya uğrayarak düşmesi sonucu 11 kahraman vatan evladımız şehit oldu. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerimizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Kazada şehit olan Korgeneral Osman Erbaş’ın Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli bir isim olduğuna dikkat çeken Büyükkılıç, “Şehitlerimizden Elazığ 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığı’nı yürütüyordu. Osman paşamız, yerli ve milli silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve İHA'ların geliştirilmesine büyük destek verirken, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında FETÖ'cü hainlere karşı direnişin önemli isimlerinden oldu. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'ın amcasının oğlu, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un da dayısı olan kahraman komutanımızı ve tüm şehitlerimizi bu aziz millet asla unutmayacaktır. Başta Milletvekillerimiz Ersoy ve Erbaş olmak üzere şehit ailelerimize bir kez daha baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, helikopter kazasında şehit olan Kayserili Uzman Çavuş Tolga Demirci’nin acı haberinin de Kayseri’de büyük üzüntüyle karşılandığını belirterek, “Elim kazada Pınarbaşı ilçemiz Uzunpınar Mahallesi nüfusuna kayıtlı 33 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci şehit haberi de tüm şehitlerimiz de olduğu gibi Kayseri’mize de ateş düşürmüştür. Bu mübarek Cuma gününde tüm dualarımız, bu güzel vatan uğruna canını feda eden şehitlerimiz için olsun. Rabbim mekânlarını cennet, makamlarını âli eylesin.” ifadelerini kullandı.

"TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN"

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise, “Bitlis Tatvan'da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehit olan askerlerimizden Pınarbaşılı hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci yarın Pınarbaşı Uzunpınar Mahallesi’nde toprağa verilecektir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.Türk milletinin başı sağ olsun.” diye konuştu.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer de, konuyla ilgili yazılı mesajında, "Bitlis Tatvan 'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum." dedi.

KAYSERİSPOR DA ŞEHİTLERİ UNUTMADI

Hes Kablo Kayserispor, helikopter kazasında şehit olan askerleri unutmadı. Ligde Aktaş Hatayspor ile karşılaşacak olan Hes Kablo Kayserispor, antrenman öncesinde, dün meydana gelen kazada şehit olan 11 askeri unutmadı. Türk bayrağı açarak şehitleri anan Hes Kablo Kayserisporlu futbolcular, Türk milletine ve şehit ailelerine baş sağlığı diledi.

Haber Merkezi